20.01.2018 | 0:01
Гейове превзеха СУ, „тайна полиция“ дебне за хомофобия
Това заявиха в отворено писмо от Студентски клуб "Единство и сила"

„Тайна полиция“ в Софийския университет дебне за хомофобия и трансфобия сред студентите в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Това е извън всякакви български закони, алармираха от Студентски клуб „Единство и сила“ в отворено писмо до студентите във ВУЗ-а.

Всичко това идва на фона на лютите спорове и разделение в обществото относно Истанбулската конвенция и има ли отворена врата в нея за т.нар. „трети пол“. Студентите призовават ректора на учебното заведение проф. Анастас Герджиков да спре навреме подобни действия. Ето го и целия текст на писмото на студентите до техните колеги в СУ, подписано от Владислав Славов, председател на студентския клуб:

До студентите на Софийски Университет „Свети Климент Охридски”

Уважаеми Колеги,

От електронни медии разбрахме, че група анонимни хора  (не ги наричаме колеги, защото не знаем дали са студенти), не желаещи да се представят пред студентската общност, са основали някаква „тайна полиция”, която да се поставя над законите в Република България, да следи, да донася и слухти сред студентската общност. Става дума за „Първата по рода си студентска организация за равенство и борба с всякакви форми на дискриминация, нетолерантност и агресия във висшето ни образование вече е факт“, пише един от сайтовете.

“Студентско общество за равенство” си поставя за цел да реагира на случаи на хомофобия и трансфобия в държавната институция и да повишава осведомеността сред студентите и преподавателите относно теми, свързани с ЛГБТИ общността.Това ни напомня много на едни отминали времена, където това нещо съществуваше не само в Университета, но и в държавата.

Ние, от Студентски клуб „Единство и сила” напомняме на уважаемите същества с неясен пол, че на територията на Алма матер действат Конституцията и законите на Република България. А там е предвидено равенство между всички хора независимо от техния пол, цвят на кожата, вероизповедание и т.н. И всеки, който си мисли, че може да се поставя над тези закони, мястото му не е тук.

В СУ, студентите са тук, за да учат, да повишават своята квалификация и умения, не да си играят на трети, пети и Бог знае какъв пол. Не да следят кой какво е казал, намекнал или просто си помислил.

Категорично се противопоставяме на всякакви опити за пропагандиране на ЛГБТИ и всякакви други организации на сексуална основа, тъй като смятаме, че не им е мястото в което и да било учебно заведение.

Призоваваме, уважаемият господин Ректор, да не подкрепя по никакъв начин подобни анонимни провокации, които водят до разделение на студентската общност!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране