27.05.2015 | 11:28
Министерството на туризма ни рекламира с лов на мечка гризли
Искате да метнете въдицата за сьомга? Елате у нас...

Министерството на туризма рекламира България с лов на мечка гризли и американски елени (които обитават само изконните територии на Винету), както и с риболов на сьомга (която пък е в северните морета). Това сигнализират от Сдружението за дива природа „Балкани“ пред БНР.

На завършилия в неделя фестивал „Зелени дни“ в София е разпространявана като реклама на английски език брошура за лов и риболов, наред с други рекламни туристически брошури, за които, естествено, са потрошени държавни пари и целят да запознаят туриста с прелестите на страната ни. Още с първите три снимки на животни забелязваме некомпетентност и нарушаване на законите, подчертават от сдружение „Балкани“, защото кафявата мечка е защитен вид у нас и ловът й се санкционира с до три години затвор.

От неправителствената организация подчертават още, че реклами за отстрел на защитените от закона мечка и дива котка се срещат често в сайтове на ловните стопанства, но никой не контролира и наказва за тази подвеждаща информация.

От Министерството на туризма потвърдили пред Националното радио, че има такава брошура и казали, че разследват случая. Изявление по скандала се очаква до края на деня.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране