06.02.2017 | 21:30
Работодателите на Борисов плашат президента с протести заради БСП
Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев се противопостави на управленската платформа на социалистите

Големите работодателски организации ще организират протести, ако държавата приеме решение за изпълнение на големи енергийни проекти с държавни средства, заяви председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев, имайки предвид заложените цели в управленската програма на БСП. Това стана на пресконференция на Асоциацията на организациите на българските работодатели, в която участваха още АИКБ, БСК и БТПП.

Кирил Домусчиев е считан за протеже на Бойко Борисов.

Домусчиев заплаши, че бизнесът ще се противопостави на изграждането на „мегаядрени проекти и големи шлемове“. „С изграждането на такива проекти се натоварват НЕК и БЕХ и всичко рефлектира върху бизнеса. Ако някой иска да изгражда ядрена централа, нека да намери частни инвеститори. Ако държавата започне да налива милиарди в такива проекти, ние ще се противопоставим категорично и може да организираме протести“, каза той.

Домусчиев нарече грешка предложението на БСП за промяна на данъчната ставка за доходи над 10 000 лв. на месец. Това е евтин популизъм и удря средната класа, а богатите отново ще намерят начин да влагат средствата си в офшорни компании, каза той. Според Домусчиев президентът е подведен да наложи вето върху новия Закон за концесиите. Промените върху закона обаче разделиха работодателите. Според БСК, БТПП и АИКБ промените, с които пада таванът от 35 години за концесия, отварят широко вратата за корупция.

Ще продължаваме да настояваме максимално да се активизира правителството с лобиране за влизането ни в преддверието на еврозоната – и това да стане преди председателството на България на ЕС, каза още Домусчиев.

7 коментара

  1. Балък каза:

    Киро-Джапанката пак се изхожда неподготвен.Такива проекти само държавата може да реализира без да допуска мърлячи и крадци като продавача на джапанки.

  2. И аз да си кажа каза:

    И как няма да е против! Спират му кранчето! Пускат щото нашето! Ами няма да ти се дадем и ние – Народът, когото толкова години ограбвате „законно“!Ай, ся спирай да рИвеш, щото може и нещо по–лошо да ти се случи…като например да отговаряш за окраденото!

  3. Vassia N. Ilieva каза:

    Iadrenata energetika triabva da e durjavna – i kato sobstvenost, i kato sponsorirane. Tova e svetovna tendentzia. Malko sa izkliucheniata v sveta.

    Vlaganeto na durjavni pari v iadrena energetika ne vliae na biznesa, za koito se izkava gospodinat, naprotiv, chastniat biznes, bideiki nezavisim ot durjavata, zashto da e oshteten ot durjavnia biudjet i resheniata za nego v sluchai, che otidat za iadrena energetika?

    Osnovnata teza na gosodina ne e viarna. Moje bi pravi politicheska opoziztia na BSP, no v sluchaia BSP imat viarna teza za energetikata. Moje bi po politicheski prichini gospodinat krivi ot viarnoto, inache ikonomicheskoto mislene e drugo-viarnoro mislene.

    Izviniavam za za latinitza.

  4. Генков каза:

    Този зализаният,направи всичко възможно да влезе под кожата на Борисов,за да започне да се разпорежда в политическия и стопански живот на държавата.Объркани мои сънародници,“включете“ си сетивата,започнете да мислите нормално.На 26-ти март гласувайте за правилните хора,хора от които имате преки впечетления,за да спрем наплива към НС,на некадърната,но вярна на партията паплач.“Управлявалите“ ни до преди две-три седмици,трябва да отидат в новата ни история и то за много години.Тази сутрин, гледах и слушах служебният министър на здравеопазването в една ТВ.Не е необходимо да си медик,за да вникнеш дълбоко в професионалния ум на този човек.Още веднаж помислих,че до скоро това важно за държавата ни ведомство,се е управлявало от един палячо,който според започналите проверки на „работата“ му,е натикал държавата в ъгъла на големите длъжници.Ако следствието,прокуратурата,съдът,да си свършат работата,то за Пепи ще настанат мрачни дни и много безсънни нощи.

  5. ДИАГНОЗА каза:

    КЪМ РАЗГРАД НЯКОИ НА СВИНЯ ВИКАТ ДОМУЗ. ТОЯ Е ОТ ЗЛОЯДИТЕ КАТО МУ ГЛЕДАМ ИЗДЪРЖЕНАТА МУЦУНА И МРАСНИШКИ ПОГЛЕД.

  6. Да каза:

    Но първо трябва да тръгнат от тим,следователно 6-то,и дс,което едва ли ще стане на този етап

  7. Предложение ! каза:

    Кирчо Гела от Разград е ясен. Нека веднага да му назначат ревизии, които да обхванат периода 1992 – 2016 г. Той преди да навърши 20 годишна възраст стана собственик на „Български морски флот“ и не само. Да връща всичко което е плячкосано за без пари и тогава да ходи да протестира.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране