21.11.2018 | 0:01
Сидеров разстроен – окончателно го отрязали за водач на евролистата
10 ч Коалиционен съвет, който завърши с номинацията на Валери Симеонов кой да е новият вицепремиер

Близо 10-часовият Коалиционен съвет на Обединените патриоти в Министерски съвет, започнал в вчера 8 ч по искане на премиера Борисов и продължил до 18 ч. без официални изявления какво е решено, всъщност има обяснение за основата болка на Волен Сидеров.

Първо срещата между управляващите започна с премиера Бойко Борисов и тримата лидери на Обединени патриоти Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров. Премиерът напусна срещата към обяд, а после започнаха да идват депутатите от трите парламентарни групи – НФСБ, ВМРО и Атака.

5 часа разговори между тримата лидери, но срещата завърши без разбирателство. И това стана ясно, след като Волен Сидеров напусна заседанието светкавично и видимо ядосан. „Нищо няма да коментирам, премиерът ще каже. Аз съм просто един народен представител”, каза Сидеров. Основният спор е бил дали да има вицепремиер на мястото на Валери Симеонов. Както Флагман първи писа той предлага Марияна Николова, която е началник на неговия кабинет.

Сидеров категорично не е искал. Но премиерът Бойко Борисов е съгласен и искането за новия вицепремиер вече е внесено в Народното събрание и се очаква утре да бъде гласувано.

По източници на Флагман обаче друга тема, която е изнервила Сидеров е, че той иска да е първи в листата за евроизборите, а Патриотите са се обединили около Ангел Джамбазки, който и сега е евродепутат.

Поради отказ на исканията му, Сидеров е напуснал, казвайки, че е просто един прост депутат и не взема решения. Утре се очаква вицешремиерът Валери Симеонов да даде официално изявление преди началото на редовното правителствено заседание на Министерски съвет.

А после и парламентът да гласува номинацията на Симеонов за вицепремиер.  Марияна Николова е юрист със значителен опит в публичния сектор. По професия е адвокат, вписана е към Софийска адвокатска колегия. Заемала е различни експертни длъжности в държавната администрация. От средата на юни 2015 г. до 2017 г. е ръководител на отдел „Договорно-правен и правна защита” в „Национална електрическа компания” ЕАД.

Преподавател е по структура на администрацията и административен процес в Института по публична администрация към Министерския съвет. От май 2017 г. е началник на политическия кабинет на заместник-министър председателя по икономическата и демографската политика Валери Симеонов

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране