07.04.2016 | 14:10
130 000 лв. се изпарили от касата на БСП, търсят крадеца
Специална комисия ще разследва случая

130 000 лв. са изчезнали от парламентарната каса на БСП, установили с ужас социалистите. Липсата била засечена при отчета, който се прави заради предстоящия червен конгрес и била обявена на заседанието на групата този вторник. 110 000 лв. недостигали от предните състав на парламента и още 20 000 лв. от сегашния, разказаха пред МИГNews депутати от БСП.

Средствата се събират от т.нар. представителни пари, които се дават от бюджета на НС на законотворците за сътрудници, офиси и други. По около 1300-1400 лв  на месец давал всеки червен избраник. Самата каса обаче се държала на „Позитано” 20 и за нея отговарял Красимир Стоянов, който завеждал парламентарното направление в червената централа.

Сега групата на БСП е сформирала  комисия, която ще търси изчезналите средства и виновникът. В нея влизат секретарят на групата Жельо Бойчев и депутатите Кирил Добрев, Мариана Бояджиева, Димитър Горов и Румен Гечев. До идния вторник, когато е следващото заседание на депутатите от БСП, те трябва са готови с резултати и да дадат информация.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране