19.01.2022 | 8:51
1700 лева сметка: Защо живущите в блок в София плащат промишлен ток?
Семействата имат контролни електромери, с които уравняват общата консумация на киловати

Стотици собственици на апартаменти в жилищен блок в столичния квартал „Гоце Делчев” плащат за промишлен ток от близо трийсет години. Семействата имат контролни електромери, с които уравняват общата консумация на киловати, а захранването на блока става от трафопост, който се намира в частен терен.

Заради завишените цени и липсата на акт 16- абонатите плащат рекордни сметки за ток. „За 40 квадрата плащам 800 лева сметка”, заявява един от живущите. Други казват, че се е стигало и до сметки от 1700 лева.

Трафопостът се намира на територията на законно придобит частен имот.„ Този трафопост не се стопанисва от ЧЕЗ, а от нас. Частен трафопост, за който се грижим ние. Ако трябва да се правят поправки на трансформаторите, да се долива масло – ние правим всичко това”, обясняват абонатите.

По думите им собственикът на имота, където се намира трафопоста, е техен съсед, който е получил пълномощно от синдиците на фирмата-строител, която е изпаднала в несъстоятелност. С това пълномощно е подадено заявление в ЧЕЗ, за да се предприеме нещо, твърдят още живущи. До този момент обаче нищо не е направено.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране