26.04.2015 | 8:31
1800 души загинаха при земетресението в Непал
Ранените са повече от 4700

Броят на загиналите от земетресението в Непал Надхвърли 1800 души, обяви в неделя представител на министерството на вътрешните работи, цитиран от „Ройтерс”. По думите му ранените след труса с магнитуд 7,9 по Рихтер са повече от 4700.

Броят на жертвите от земетресението в Непал може да достигне 4500 – три пъти повече от настоящите данни, прогнозира непалският министър на информацията Минендра Риджал.

По думите му в епицентъра на земетресението с магнитуд 7,9 по Рихтер в областта Горка, западно от столицата Катманду има най-много жертви. Риджал каза, че армията продължава спасителната операция с хеликоптери с апаратура за нощно виждане.

Непалски уебсайт цитира полицейски данни, според които ранените са 45 000.

Лавина, отприщена в резултат на силното земетресение в Непал, помете базов лагер на алпинисти под Еверест. Загинали са най-малко 10 чужди алпинисти. „Още не разполагаме с подробности за случилото се. Засега се съобщава за смъртта на десет чуждестранни алпинисти”, заяви непалският министър на туризма Гианендра Кумар Шреста. По неофициална информация загиналите алпинисти са близо 18.

От националното геологично дружество казаха, че след първия трус през следващите осем часа са последвали 65 вторични труса.

Военно-транспортен самолет на индийските Военно-въздушни сили със спасители и хуманитарна помощна борда е изпратен в Непал. На борда на самолета има 50 спасители. Към Непал са излетели още два индийски военно-транспортни самолета с хуманитарна помощ за пострадалото население.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране