15.11.2020 | 0:32
19-годишен спечели „София оупън“
Яник Синер триумфира на петото издание на АТП

Яник Синер триумфира на петото издание на АТП 250 турнира по тенис „София оупън“. На финала 19-годишният италианец излъга далеч по опитния Вашек Поспишил с 6:4, 3:6, 7:6 (3). За тийнейджъра от Тирол това е първа титла в кариерата, а канадецът вече е с три загубени финала.

Синер спечели финалите на “следващото поколение” на АТП миналата година и досега това бе най-голямата титла в кариерата му. В „Арена Армеец“ той победи последователно Мартон Фучович, Марк Андреа Хюслер, Алекс де Минор и Адриан Манарино, като единствено срещу Де Минор изоставаше в резултата.

Синер е първият играч, роден през XXI век, който стига до финала на турнир на АТР. Той вече стана най-младият шампион на такова ниво от Кей Нишикори, който спечели в Делрей Бийч, САЩ, 2008 г.
„Благодарности на всички, които помогнаха за турнира. Той е страхотен, особено в тези трудни времена. Нямам търпение тази година да приключи и да започне новата. Надявам се и догодина да играя в София“, каза Синер. Той е най-младият италианец с АТП титла в Оупън ерата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране