11.10.2024 | 11:00
40-годишната Зорница е жената, пометена и убита на тротоар в София
Иванова работила като IT специалист в здравна платформа, свързваща лекари, стоматолози, фармацевти, болници и пациенти

40-годишната Зорница Иванова, служителка в здравна онлайн платформа, е загиналата жена на тротоара до светофара, докато чака да пресече кръстовището на бул. „Владимир Вазов“ между кварталите „Хаджи Димитър“ и „Сухата река“ в столицата днес по обед.

„Слънчевото момиче на офиса вече го няма“, скърбят колегите на нелепо отишлата си млада жена.

„Екипът на CredoWeb понесе тежка загуба – на улица в София на 10 октомври 2024 г. беше блъсната от автомобил и загина колежката ни Зорница Иванова, която е в компанията още от нейното създаване. Не можем да повярваме, че слънчевото момиче на офиса вече го няма… Зори, която винаги беше готова да помогне в работата или лично на всекиго, си отиде нелепо от този свят, без някой да може да помогне на нея“, пишат в жалейката си от здравната платформа.

Зорница Иванова е работила като Head of QA and Support и с екипа е отговаряла за софтуера на платформата и неговото тестване.

„Обичам морето, но не и слънцето. Смятам емпатията и перфекционизма за негативни черти в характера ми, защото по-често ми пречат, отколкото ми помагат в живота. Колекционирам цветни моливи, които като бройка вече надхвърлят 1000“, пише във визитката си загиналата жена и допълва, че обича да изработва картички с интерактивни елементи, да се грижи за цветята в градината си и да чете.

„Зори остава завинаги с нас! Най-дълбоки съболезнования на съкрушеното й семейство!“, страдат колегите й днес.

И са гневни и безсилни пред ежедневната война на пътищата.

„Мъката ни е неизмерима! Няма край средновековният кръвен данък, който всички плащаме за безумието по пътищата ни“, завършват те посланието си и изказват съболезнования на съкрушеното й семейство.

В същото време се оказа, че шофьорът, причинил произшествието на кръстовището, е 75-годишен с 35 нарушения зад гърба си, съобщи БНТ. Неговото „БМВ“ е минало на червено, по свидетели на очевидци, и е блъснало другата кола, която пък връхлетя върху загиналата Зорница Иванова. Жената е чакала на тротоара светофарът да светне зелено, когато е пометена.

Водачът на колата, която я удря и след това се обръща по таван в тревните площи, е на 55 години и също с много нарушения в шофьорското досие – цели 30. И той, и другият водач, който причини инцидента, са дали отрицателни проби за алкохол.

Шофьорите не са пострадали.

Малък участък от трасето остава затворен след катастрофата.

Според Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики временната организация на движението в района на кръстовището, която е въведена заради работата по метрото в района на бул. „Владимир Вазов“, често обърква водачите. Местни жители пък твърдят, че в района редовно се случват автопроизшествия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране