24.07.2020 | 12:10
500 лева ще е помощта за отопление
Заявленията е трябва да се подадат до 31 октомври 2020 г. в дирекция „Социално подпомагане, напомнят от Асоциацията на топлофикационните дружества

От Асоциацията на топлофикационните дружества (АТДБ) в България информират всички ползващи услугите „централно отопление“ и „битова гореща вода“ на територията на страната за поредната новост:

Министерството на труда и социалната политика обяви методиката на новата схема за отпускане на целеви помощи за отопление. Всички нуждаещи се български граждани могат да получат около 500 лева целева помощ, с което да заплатят използваното от тях централно отопление. Въпросната сума се отнася за предстоящия отоплителен сезон 2020/2021.

Целевата помощ се отпуска за период от 5 месеца от 1 ноември 2020 г. до 31 март 2020 г.

Заявленията е необходимо да се подадат до 31 октомври 2020 г. в дирекция „Социално подпомагане“.

Като социално отговорна организация държим да поддържаме добрата осведоменост на всички ползващите услугите на различни топлофикации в България, пишат от АТДБ.

От Асоциацията обясняват още, че при разглеждането на заявленията се взимат предвид социални фактори, например дали човекът е с увреждане, дали има деца и други. Средният месечен доход за последното полугодие на кандидатстващите трябва да бъде по-нисък или равен на специално разработен коефициент, който се получава на база възрастта и семейното положение.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране