12.10.2019 | 13:50
Стоичков се ядоса, ще го съди заради обвиненията в подкуп
Камата лети за Букурещ

Легендата на българския футбол Христо Стоичков е влуден заради книгата на Корнел Дину, в която румънецът се опитва да го очерни. Единственият българин, носител на Златната топка, ще кацне в Букурещ в края на месец октомври и заедно с Джовани Бекали ще съдят бившия футболист на северните ни съседи, твърди „Фанатик“.

Както е известно, в книгата си „Мистериите на Мистер“, Дину пише, че от румънската футболна федерация са се опитали да подкупят националния отбор на България, за да загуби срещу тях квалификационен мач за UEFA EURO 1992.

Споменатата сума е 500 000 долара, като румънецът пише, че някои от играчите ни не са били съгласни, но е имало и склонни да „помогнат“ на комшиите да се класират за форума. Сред последните е бил и големият български футболист Христо Стоичков.

Според медията, Джовани Бекали, за когото Корнел Дину пише, че е заминал с подкупа за България, се е обадил на своя сънародник и го е затрупал с обиди. Сред тях са думите „убиец“, „престъпник“ и „оръдие на злото“. Той му е обявил, че Стоичков ще го съди и че го чака „дълъг и скъп процес“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране