15.10.2019 | 15:17
Борислав Михайлов отказа да подаде оставка
Президентът на БФС свиква Изпълком в петък

Президентът на БФС Борислав Михайлов няма да подава оставка. Тя му бе поискана по-рано днес от премиера Бойко Борисов след унизителното поражение с 0:6 от Англия на ст. „Васил Левски“ (най-тежката домакинска загуба в историята на националния отбор) и съпътстващите скандали с расистки обиди.

Медийният директор на БФС Христо Запрянов обяви, че в петък от 14:00 часа се свиква заседание на Изпълкома на БФС, а от 15:00 часа Михайлов ще отговаря на всички въпроси на медиите. Вчера шефът на футболния съюз напусна стадиона преди края на мача с Англия и така избегна срещата с журналисти.

„Естествено, че няма да си подаде оставка. Най-малкото по законите на УЕФА и ФИФА, на които БФС е член, държавата няма право да изисква, да се меси във футбола. На пресконференцията г-н Михайлов ще отговори на абсолютно всички въпроси и ще хвърли светлина върху конкретния случай. Но позицията е ясна – ръководството на БФС не смята, че може да носи отговорност за хулигански прояви на хора. За това си има изпълнителна власт, специализирани органи. Ние можем да призоваваме, да правим комуникационни стратегии, да порицаваме, но нямаме правомощията да се борим, да разследваме и да търсим хулигани. За мен е странно наслагване на мнения, че данъкоплатеца плаща заплатите в БФС. Това изобщо не е така. Футболният съюз се самоиздържа.

Държавната помощ се ограничава в програма за развитие на детско-юношеския футбол, която се провежда от няколко месеца. Всеки има право на мнение – премиерът, министърът на спорта. Всички ни боли, че загубихме от Англия. Много повече ни боли, че ни сочат с пръст. При положение, че със сигурност България не е държава, която е известна с ксенофобия или расистко отношение. Важното е, че мачът бе завършен, защото в противен случай щеше да стане нещо изключително срамно и позорно. Напрежението се нагнети изключително много. Г-н Михайлов на два пъти атакува английската централа, защото в последните седмици се говореше предимно за публика, а не толкова за футбол. Искам да похваля организационната работа на абсолютно всички, свързани с мача от страна на БФС и УЕФА, защото благодарение на тях този мач се доигра. Дали случилото се е провокация към БФС? Просто ще е жалко, ако е така“, заяви Запрянов позицията на БФС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране