16.05.2022 | 15:36
Нинова уволни главния си секретар Йордан Татарски
Сред причините за освобождаването са и оплаквания от множество служители в икономическото министерство

От Министерството на икономиката и индустрията е освободен изпълняващият длъжността главен секретар Йордан Татарски.

Мотивите за освобождаването са сигнали на граждани до министър-председателя Кирил Петков, Главния инспекторат на Министерския съвет, Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество.

Сред причините за освобождаването са и оплаквания от множество служители в Министерството на икономиката и индустрията, както и уронване на престижа на институцията.

Йордан Татарски е бивш областен управител на Кюстендил (назначен от служебния кабинет на Огнян Герджиков през 2017 г.) и бивш шеф на кабинета на Росен Плевнелиев, когато беше министър на регионалното развитие и благоустройството в първото правителството на Бойко Борисов (2009 г.). Татарски беше кандидат за депутат от БСП във Видин на парламентарните избори през март 2021 г. Бил е и кандидат за кмет на община Кочериново. През 2018 г. Нинова назначи Татарски за съветник на председателя на БСП.

Главният секретар осъществява административното ръководство на министерството, координира и контролира административните звена за спазване на нормативните актове и на законните разпореждания на министъра, е описано в сайта на икономическото ведомство.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране