11.08.2022 | 18:38
ГЕРБ превзе МВР с благословията на Радев. Търговията с гласове ще се възроди
Новият шеф на ГДНП Атанас Илков е прикрил разследване срещу активист на ДПС в Кърджали

Чистката в МВР показва, че очевидно сегашното ръководство е в някаква връзка с предишните управляващи, защото изпълнява тяхната воля. Това каза в предаването (О)позиция на „Сега“ бившият вътрешен министър Бойко Рашков по повод редицата рокади, които се случиха в МВР в последните дни.

Той даде за пример новия директор на ГДНП Атанас Илков, който е работил в Кърджали по времето на ГЕРБ. „Данните, с които разполагам, са, че е попречил на разследване срещу активист на ДПС. Освен това неправомерно се е запознал с 60 или малко повече на брой документи с класифицирана информация, въпреки че не е имал достъп. И е участвал в акцията „Лясковец“, където загина един от командосите – Емил Шарков. Това е спорното от професионалната му биография, поради което аз не бях съгласен той да е в ръководството на ГДНП. А се оказва, че за сегашното политическо ръководство на министерството това няма никакво значение“, обясни Рашков.

Според него с тия рокади МВР се отдалечават от призива „Мутри, вън“.

Рашков допусна, че ще има промяна в поведението и отношението към главния прокурор Иван Гешев.

 

2 коментара

  1. Прецакахме промяната каза:

    РОшков, РОшков, и ти изперка щом те извадиха от властта! Де ги видиш тези от ГЕРБ в МВР?
    И защо сега РИвеш? Га ги лапаше кИфтетата не плюеше Радев, ама пръв го предаде, като пристана на онези нещастни момченца МИНАТИ в Харвард…

  2. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    Тъп,по тъп,селски даскал,селски кмет,милиционер,физкултурник,Николай Копринков-до тоя ли келеш допря бе г-н Президент.Нямаш ли собствен акъл,че тоя никаквец трябва да ти дава съвети.Много интересно кой лумпен ти го е натресал.
    А този Илков,вместо да търка наровете/ако имахме читави прокуратура и съд/наровете в СЦЗ,заедно с гелосаното чучело-Светлозар някой си,за нескопосаната акция в Лясковец,при която загина командос,може би гръмнат по невнимание-дали,от своите,го правите главен полицай на България.Имаш ли акъл под фуражката.Язък ти за ‘математическата’ в Хасково…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране