11.08.2022 | 18:55
Руски сенатор: България да мръзне, защото е неприятелска страна
Не е напълно разбираемо по каква причина следва да продължават доставките на газ за активно "неприятелска", тоест враждебна държава, още повече, че тя сама се отказа от тях, пише Алексей Пушков

Руски сенатор призова в Телеграм „Газпром“ да остави българите на студено тази зима.

„Предполагам, че на България трябва да се даде възможност да направи това, към което тя отчаяно се стремеше – да прекара зимата без руски газ. Не е напълно разбираемо по каква причина следва да продължават доставките на газ за активно „неприятелска“, тоест враждебна държава, още повече, че тя сама се отказа от тях“, написа в комуникационното приложение Алексей Пушков.

Пушков пропуска, че не България се е отказала от доставките на руски газ, а „Газпром“ ги прекъсна едностранно и в нарушение на договора си.

Пушков е член на президентската партия „Единна Русия“, кандидат на историческите науки, политолог и професор в Московския държавен институт по международни отношения.

Към публикацията си руският политик е добавил цитат на Росен Христов, в който българският енергиен министър посочва, че страната ни разглежда всички опции за осигуряване на енергийните си нужди, включително и „Газпром“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране