04.02.2023 | 12:39
Борисов иска незабавната оставка на кмета на Пловдив
Ако Здравко Димитров ми е приятел, да си депозира оставката, призова вождът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска кмета на Пловдив Здравко Димитров незабавно да подаде оставка си. Това се случи на среща с партийния актив под тепетата. До местните избори в страната остават по-малко от 10 месеца, като от доста време е известно, че Димитров, известен още като Зико, няма да бъде издигнат отново от ГЕРБ. Като основна причина за исканата оставка Борисов посочи системното несправяне на Димитров с множество текущи проблеми в Пловдив. Последният от тях били протестите на феновете заради нерешените въпроси със стадионите в Пловдив.

Борисов призова общинските съветници на ГЕРБ да намерят начин да упражнят нужния контрол върху дейността на кмета, ако той не подаде оставка.

„Този човек абдикира от дейностите си. Или е в болнични, или е в отпуск, когато има проблеми“, коментира Борисов. „Почтеното в случая и ангажиментът към партията е да си подадат оставките. Ние не правим стадион на ГЕРБ. Стадионът ще го направим – със или без кмет или зам.-кмет. Знам, че е много тежко преди избори да имаме такива отношения, но е честно към хората. Заради подобни хора, които буквално абдикират от поста си – или с болнични, или в отпуска. И всеки път – едно и също: „Още пари. Още пари“. Осигуряваме. Но става още по-лошо“, каза Борисов.

„Ако Димитров ми е приятел, трябва да отиде да си депозира оставката. Месеци наред имаше възможност да упражни контрол и той не го направи“, заяви той. „Няма да се меся повече, защото излизам лош, но заместник-кметът Райчев трябва да си замине незабавно“, категоричен бе бившият премиер. „В момента недоверието към него е голямо. По-добре е да се отдръпне“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране