23.10.2023 | 11:30
Брутална разправа на областния шеф на ДПС във Варна с член на Общинския съвет! (видео)
Структурата на ДПС в морската столица се тресе от авторитарен мутренски начин на управление и интриги на председателя и с "Шефа така каза"

ДПС – Варна лети надолу по наклонената права със страховита сила, благодарение на авторитарното и арогантно управление на Областния председател на ДПС – Варна Сали Табаков, вече не може да се скрие от никого и дава своите печални резултати.

На 15 октомври т.г., в разгара на предизборната кампания, на заседание на Общинския съвет на ДПС – Варна се стига до брутална разправа на председателя на ДПС – Варна Сали Табаков с член на Общинския съвет на ДПС – Варна и член на ръководството на общинската организация на ДПС в село Каменар Михаил  Михайлов Иванов.

Скандалът възниква след като на заседанието на общинския съвет на ДПС – Варна се обсъждат предизборната стратегия и тактика, както и финансирането на партията по изборите. Настроенията в ДПС – Варна от доста време насам са турболентни, тъй като във варненската организация е обществена тайна, че финансиране на изборите тече единствено към председателя на ДПС – Варна Сали Табаков и силно приближено негово лице, което е трето в листата за общински съветници, а ако някой посмеел да попита защо няма финансиране към общинските организации, Табаков прехвърлял топката към … централата на ДПС в София.

На въпросното заседание членът на ръководството на общинската организация в Каменар и член на общинския съвет на ДПС – Варна Михаил Михайлов Иванов в очите и в прав текст казва на Сали Табаков – че от тях се чакат резултатите по изборите, а досега нищо не е направено. „Нямаме клуб в Каменар, нямаме нищо!“, опълчва се Михаил Иванов, казвайки истината в очите на Сали Табаков.

В този момент, Табаков, несвикнал някой изобщо да му противоречи, изтърва нерви, хвърля химикалката срещу лицето на Михаил Иванов, наричайки го: „Боклук!“.

Охранителите на Сали Табаков завличат Михаил Иванов извън залата и излизайки извън залата, на видеото ясно се вижда как Сали Табаков блъска Михаил и го свира в ъгъла, като размахвайки му пръст започва арогантно и мутренски да се разправя с него.

В това ли се превърна ДПС – Варна?!

Ами в това!

ДПС – Варна се управлява мутренски, еднолично и арогантно, още когато благодарение на отвратителни интриги, спретнати от областния председател на ДПС – Варна Сали Табаков, бе неглижиран умишлено и „изваден от играта“ единственият човек, който до този момент държеше ДПС – Варна изправена, и който не търпеше подобни мутренски и авторитарни действия. И най-важното – успяваше да обедини към каузата на ДПС и непартийни варненци.

Авторитарното управление на ДПС – Варна кара самите членове на ДПС да стискат зъби и едва да изтърпяват едноличната власт на Сали Табаков. Който сам подрежда листата за общински съветници, еднолично, но когато трябва да оправдае авторитарните си действия прехвърля топката  към столицата с: „Шефа така реши!“.

Непрекъснато парадирайки с близост до Мустафа Карадайъ, както и до Доган, и в момента, преди изборите, Сали Табаков еднолично упражнява натиск към членовете на ДПС – за кандидатите в листата – „за този ще работите, за този – не!“

Очевадно положението в ДПС е нетърпимо и много напомня на периода, в който ДПС – Варна бе оглавявано от Янко Станев, който на финала бе изключен от ДПС.

Мутренския и авторитарен стил на управление на председателя на ДПС – Варна Сали Табаков е провокирало и посещение на представител от Централата на ДПС, който е пристигнал на място да се запознае със ситуацията.

Усещайки, че стола му се клати, Сали Табаков вместо да се смири, авторитарно е заплашвал определени лица с това, че може да ги изгони от работа, като в заплахите е употребено и името на „Шефа“ от столицата.

Не стига че „наказателно“ еднолично Сали Табаков е сложил общинския председател на ДПС – Варна на … пето място в листата за общински съветници, като се е оправдавал пак с „Шефа така каза!“, но и е оказвал натиск, звънейки на шефове на институции в столицата, да бъде отстранена съпругата му от работа.

Кой точно визира Сали Табаков като „Шефа“ от столицата, можем да се досетим.

На 27.02.2023 АФЕРА публикува:

ВАРНЕНСКИЯТ „КОПРИНКОВ“. ЦЕЛУНЕТЕ МИ ПРЪСТЕНА ЛИ? ВСЕКИ МЕСЕЦ ОТЧИТАНЕ? ХАЙДЕ, БАКАЛЪМ!

Ако още тогава се бяха вслушали в предупреждението на АФЕРА, а що е рекла АФЕРА, все е вярно, че ДПС – Варна върви по пагубен път, нямаше да се стигне дотук.

Защото ДПС не е партия на която отива председател на организацията на град като Варна да нарича съпартиец „Боклук!“, да го блъска и да му размахва пръст, като че е бос на наказателна бригада.

Източник: afera.bg

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране