13.05.2024 | 10:41
Арестуваха собственика на оръжието, с което синът на Явор Божанков простреля друго дете
Разследващите работят се по всички възможни версии за нелепия инцидент

Собственикът на оръжието, с което синът на Явор Божанков простреля друго дете, е задържан за 24 часа. Това каза на брифинг районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов.

Районната прокуратура във Велико Търново е образувала досъдебно производство за инцидента с простреляното дете в село Арбанаси, при който му е причинена средна телесна повреда, съобщава БНТ.

Не са взети необходимите мерки за безопасност и огнестрелното оръжие не е съхранявано по предвидените за това правила, съобщи Шабов.

Разследващите работят се по всички възможни версии за нелепия инцидент.

“Взети са натривки на всички присъстващи лица, назначени са експертизи, продължава да се работи по случая. Детето е в добро състояние и няма опасност за живота му. Присъстващите лица на инцидента са били около 15-16, до момента са разпитани около 10 лица”, поясни прокурор Шабов.

Той уточни, че предстои да бъде повдигнато обвинение по преценка на наблюдаващия прокурор. Родителите не носят наказателна отговорност, но носят гражданска такава. Наказанията, които се предвиждат за тези престъпления са до 6 години затвор – за първото и от 3 до 10 години затвор – за второто.

Сред гостите са били и съпругата на народния представител Явор Божанков и двете им деца, съобщава бТВ. Именно едно от децата на Божанков – по-големият му син, който е на 11 години, е простреляло другото дете в крака.

Събитието е било в сравнително тесен кръг – 15-16 възрастни. Имала е няколко деца, които са си играли. На пейка е било оставено оръжие без надзор. То е легално притежавано и регистрирано. Предстои да се вземат и нови доказателства и отпечатъци, за да може да се проследи именно как и защо се е стигнало до това оръжието да бъде оставено без надзор в присъствието на деца.

От прокуратурата добавиха, че се разследват всички версии, като основната е именно, че при игра децата са намерили пистолета и едно от тях е стреляло.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране