23.05.2024 | 11:08
Арестуван е зам.-началникът на руския Генщаб
Вадим Шамарин е заподозрян за вземане на подкуп в особено големи размери

В Русия е задържан зам.-шефът на Генщаба, отговарящ за комуникациите генерал-лейтенант Вадим Шамарин, съобщи УНИАН, позовавайки се на „Комерсант“.  Той е заподозрян за вземане на подкуп в особено големи размери и в дома му е извършен обиск.

Генерал-лейтенант Вадим Шамарин, началник на главното управление за комуникации на руските въоръжени сили и заместник-началник на Генералния щаб, е арестуван по дело за подкуп, съобщиха за РИА Новости от 235-ия гарнизонен военен съд.

„Съдът уважи искането на следствието за избор на мярка за неотклонение под формата на задържане под стража за Вадим Шамарин“, заяви запознат с разследването пред Риа Новости.

Генералът е заподозрян в получаване на подкуп в особено големи размери.

През последните седмици няколко високопоставени военни се озоваха в следствените арести. На 13 май стана известно за задържането на началника на главното управление по персонала на Министерството на отбраната Юрий Кузнецов, а на 17 май съдът арестува бившия командир на 58-ма армия Иван Попов. Първият е обвинен във вземане на подкуп в особено големи размери, според източника става въпрос за 30 млн. рубли, а вторият – в измама.

Освен това на 23 април е задържан Тимур Иванов, заместник-началник на Министерството на отбраната, който е контролирал военния строителен комплекс. Той е обвинен в даване на подкуп в големи размери и е арестуван до 23 юни. Според адвоката му Мурад Мусаев Иванов е обвинен в подкупи на стойност около един милиард рубли и е отстранен от длъжност.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране