25.06.2024 | 10:31
Станишев разкри плановете на Корнелия!
Планът на Нинова е бил да подаде оставка, за да отпуши за малко напрежението, а после да се яви на прекия избор наесен и да се върне начело на партията

“Хората, които в момента управляват, като че ли реализират сценария на Нинова без нея”,   каза пред Нова тв бившият лидер на БСП Сергей Станишев.

По думите му планът на Нинова е бил да подаде оставка, за да отпуши за малко напрежението, а после да се яви на прекия избор наесен и да се върне начело на партията. “Обаче тези, които бяха около Нинова, решиха да я сменят”, допълни той.

Той каза, че би се кандидатирал за председател само ако види желание за промяна на посоката в партията.

“Аз бих се захванал със сериозна работа за отстояване на БСП, ако видя в партията осъзнаване докъде сме докарани и че сме пред смъртна заплаха. Защото в момента върви едно боричкане между ниновисти и антининовисти от вчерашните ниновисти, което може да разпокъса БСП. Виждате, че парламентарната група е разделена”, каза той.

Според него всички бъдещи кандидати за председателския пост в БСП трябва да кажат какво искат да направят за БСП и как ще го постигнат в политически смисъл.

“Имам много ясна представа какво БСП трябва да направи, за да възстанови доверието.  Няма какво да се лъжем, че ще стане с магическа пръчка. Отлепването от дъното ще бъде много трудно”, допълни Станишев.

Той подчерта, че подходът на Корнелия Нинова да се отстраняват всички със самостоятелно мнение е докарал БСП до сегашния резултат.

Попитан дали сега отново би се коалирал с ДПС, както направи през 2013 година, той отговори: “БСП плати доста висока цена за двете управления, съвместно с ДПС. Това е урок, който всеки един лидер на БСП би имал предвид”.

3 коментара

  1. Кики рече: каза:

    Хубав, лош при Станишев БСП беше Първа или Втора политическа партия, управляваше и имаше министър-председател.
    Мадам Лъжа Кушовишка “издигна” нивото на БСП до ПЕТА позиция и я превърна в незначителна партийка….
    Така, че не плачи сърце, “майчицата-императрица” си отива безславно….

  2. Стани каза:

    шеф е по-добре да мълчи, за да не се излага, знаем го колко струва.

  3. Ина каза:

    От теб, милионерче, почна роенето на БСП. Нагъл джендър!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране