25.06.2024 | 15:47
Пеевски изгони Филиз Хюсменова от ДПС
Формално тя посочи като причина незадоволителните резултати на изборите във Варна. А истината е, че тя не е от близкото обкръжение на новия съпредседател

Народният представител на ДПС от Варна Филиз Хюсменова изненадващо подаде оставка като депутат. За това си решение тя обяви във “Фейсбук”, съобщение към членовете и симпатизантите.

ДПС във Варненска област беше силата, дала живот и вдъхновение на първите, тръгнали организирано и легитимно да защитават правата си, начело с Почетния ни председател д-р Ахмед Доган. То беше пример за подражание на други организации. Благодаря ви, че в нелекото време на настоящото ни политическото битие, отново бяхме заедно и получих вашата подкрепа като водач на листата за Народно събрание! Опитахме се да върнем ентусиазма, зрелостта и мъдростта в политиката на нашето ниво. Резултатите не са това, което ни се искаше и очаквахме, въпреки че работихме здраво в екип, с вяра за промяна и заедност”, пише Хюсменова.

“… поемам отговорността и подавам оставка като член на българския парламент, с искрено желание политиката в България да служи на хората”, завършва заявлението.

От няколко дни в сайт, известен като поръчков лично на Делян Пеевски, върви абсурдна кампания срещу Филиз Хюсменова. Срещу нея се тиражират малоумни клевети за връзки със Сали Табаков от Варна. Целта е била да бъде създадена подходяща медийна пушилка, за да бъде принудена да напусне парламента. Варненската пощенска кутия на ДПС фантазира потресаващи конспиративни теории в опит да заблуди публиката (която очевидно смята за малоумна), че не изпълнява поръчка срещу дългогодишната депутатка, която не е от близкото обкръжение на Пеевски. А последният не крие негативното си отношение към нея в парламентарната група. Защото дълги години името на Филиз Хюсменова се спрягаше като евентуален оперативен председател на ДПС и е трън в очите на новия съпредседател. Падалата оставка винаги е била в близки отношение с почетния председател Ахмед Доган.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране