30.06.2024 | 11:24
Нинова е обречена да обитава най-срамните страници от историята на БСП
Пътя за обновлението на социалистическата партия е разчистен

Пътят за обновлението на БСП е разчистен. Корнелия Нинова в бъдеще е обречена да обитава най-срамните страници на социалистическата партия. Заедно с нея и тези, които с фалшификации я направиха и крепяха като председател. Макар, че по-късно, когато тя ги изигра… скочиха да се борят с нея и да я свалят от поста.

Цари някакво нездраво около соцелитно емоциониране и превъзбуждане. Кадрово БСП е хилава, изпосталяла, но това не значи, че в нея не са останали читави хора. Точно здравото ядро съставено от въпросните хора постигна немислимото. Отстраняването на Нинова е тяхно дело. А не на тези лъскави тарикати, които бързо изтичаха по комерсиалните медии. А те дават трибуна на по-заможните лауреати с уж леви, но доказано меркантилни убеждения/намерения. И те вече дават акъли как да се рециклира умиращата партия, а покрай нея и лявото пространство в нашата изтезана България. Естествено, под тяхното мъдро ръководство.

Това, че редовите социалисти ги ненавиждат… малко ги вълнува. Те се самообичат и се опияняват от собствения си охранен лик в огледалото. И не чуват скелетите, които шумно тракат в техните гардероби. Тази категория „социалисти“ са истинска заплаха за здравословното обновяване на БСП.

Заплаха са и отдавна закупените от олигарсите псевдосоциалисти, които им служат години наред безупречно. Усеща се и желанието на Брюксел да наложи своя човек на Позитано 20. Този факт също не е за подценяване. Водеща роля в зараждащия се оздравителен процес трябва да има инициативното ядро в БСП благодарение, на което се дава шанс на партията да заеме своето достойно място в политическия живот в България.

Процесът ще бъде мъчителен. Труден и не е гарантиран крайният положителен резултат. Принципен е въпросът как ще бъде избран новият лидер на БСП. От цялата членска маса или от конгреса. Едни искат конгресът да реши. Други искат редовите социалисти да решат. Всички избори на практика могат да се манипулират. Конгресът може не само да се манипулира, но и всеки заинтересован мастит олигарх има възможност да използва финикийски аргументи за убеждаването на краен брой делегати на партийния форум и да наложи своя добре известен на всички верен и хонорован слуга.

Големият въпрос е дали БСП ще остане криптоевроатлантически играч или ще се превърне в открита национално отговорна партия. При първия вариант ще продължи маменето на наивните социалисти предизборно. Нещо, което наблюдаваме години наред. А БСП ще се спомине междувременно…

Боян Чуков, Фейсбук

1 коментар

  1. Нищо каза:

    още не се знае, времето ще покаже. Истината рано или късно винаги излиза наяве.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране