31.07.2024 | 10:46
Да, вярно е: „Тойота“ спря парите за трансджендър олимпиадата
Автомобилният гигант няма да удължава договора, подписан през 2015 г., но ще продължи да подкрепя отделни атлети

Споделена близо 1000 пъти само за 2 дни публикация във Фейсбук група твърди, че спонсорът на олимпиадата – автомобилният производител „Тойота“ е изтеглил рекламите си. Изображението към текста показва, че решението за това е взето заради церемонията по откриване на Игрите в Париж на 26 юли, която бе подложена на мащабна критика заради ЛГБТ елементи в части от спектакъла, включително от страна на Българската православна църква. Редица световни политически, религиозни и бизнес лидери, включително Ердоган, Иран, Тръмп, Илон Мъск, Френският епископ заклеймиха пошлото травеститско шоу като обида за християнските ценности. На шоуто Тайната вечеря с Христос бе представено като оргия от швестери.

Вероятно Тойота имат добро разузнаване и са знаели какво пошло шоу се готви в Париж поне три месеца по-рано и какви опустошителни последици ще има за всички, свързани с Олимпиадата. Проверка на сайта на Международния олимпийски комитет показва, че „Тойота“ стои като партньор на Игрите. А новината за планирано от „Тойота“ прекратяване на договора ѝ за спонсорство на олимпийските игри датира близо два месеца преди церемонията по откриването им в Париж.

Западните медии цитират японската агенция Киодо, която на 24 май т.г. съобщава, че „Тойота“ планира да прекрати договора за спонсорство с МОК след предстоящите Летни игри в Париж. Агенцията се позовава на запознати източници.

Автомобилният производител няма да удължава договора, подписан през 2015 г., но ще продължи да подкрепя отделни атлети и да популяризира спортовете по свой собствен начин, казват източниците. Според информацията на агенцията в „Тойота“ не са доволни от това как парите за спонсорство се изразходват, а в компанията вярват, че не се използват ефективно в подкрепа на атлетите и популяризирането на спорта.

Самият Ердоган разказа как е разбрал, че в Париж готвят шоу във възхвала на ЛГТБ ценностите и това го е спряло да ходи, въпреки поканата от Макрон. Тойота вероятно също са разбрали какво се готви във Франция и са скъсали договора с МОК. „Тойота“ са сериозно застъпени в сегмента на пазара за семейни автомобили и това ги е отказало от участието им като рекламодатели в програми за възхвала на трансджендъризма.

Източник: БНР

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране