02.08.2024 | 21:03
Турският стрелец Юсуф, който е над нещата, стана атракция на Олимпиадата в Париж
Стрелецът изглеждаше сякаш се е събудил преди малко, но изстреля страната си до среброто

Небрежният турски стрелец Юсуф Дикеч е новата атракция на Олимпийските игри. Той се превърна в истинска сензация в социалните мрежи, след като спечели сребърен медал на 10 метра въздушен пистолет, смесени отбори (мъж и жена). Юсуф сякаш се беше събудил преди пет минути, навлякал набързо гащи и тениска, и успял по чудо да стигне до старта в дисциплината.

На стрелбището в Париж той изглеждаше като чуждо тяло на фона на повечето претенденти за медали, въоръжени с какви ли не аксесоари, сред които очила/лещи за избягване на размазване, лещи за по-добра прецизност, шумоизолиращи слушалки/.

Юсуф Дикеч си беше сложил само всекидневните очила.

С очилата си, с едната ръка в джоба и безгранично спокойствие, той изстреля Турция към сребърните медали и постигна един от най-неочакваните триумфи за страната на игрите в Париж.

КОЙ Е ЮСУФ ДИКЕЧ?

Роден е на 1 януари 1973 г. в Гексун, Турция.  Началния си опит като стрелец получава, докато служи в турската армия. След дипломирането си става ефрейтор и постъпва на служба в Мардин. Офицер е в Генералното командване на жандармерията. Това се случва в далечната 2001 година.  В спортната му биография като сегашна професия е посечено „спортист“.

Макар да е един от най-точните стрелци на планетата, той има романтично хоби. А именно – танците.  Това обаче, което мнозина източници посочват като причина за успеха му, е раздялата. Според някои от тях се запалва по стрелбата най-вече заради развода си. Юсуф Дикеч има дъщеря. А също така е любител на котките.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране