03.08.2024 | 20:33
Мнозина смятаха, че откриването на Игрите не са „лице“, а други части на тялото, но явно Макрон знае по-добре
Президентът на Франция обяви, че всички харесвали гей парада в Париж
Френският президент Еманюел Макрон за скандалната церемония по откриването на Олимпийските игри в Париж: „Франция показа истинското си лице“. Мнозина смятаха, че това е нещо друго, други части на тялото. Но тъй като Макрон настоява, че Франция вече има такова лице, тогава той знае по-добре, разбира се“

Това коментира говорителката на руското външно министерство Мария Захарова в канала си в Телеграм по повод изявлението на Макрон, че церемонията по откриването на Олимпийските игри е показала истинското лице на Франция и страната се гордее с нея.

По-рано Макрон каза, че Френската република е показала истинското си лице на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж на 26 юли и осъди атаките срещу артисти и артистичния директор на церемонията Тома Жоли. Парижката прокуратура започна разследване заради заплахи срещу него.

Някои фрагменти от представлението бяха широко разпространени в социалните мрежи, а съдържанието им предизвика дискусии. По-специално унгарският премиер Виктор Орбан каза, че церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж е показала липсата на идеи на Запада за културата и обществения морал. Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков каза пред ТАСС, че на церемонията е имало „абсолютно отвратителни моменти“ и изрази съжаление, че Международният олимпийски комитет се е съгласил с подобно съдържание на представлението.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране