04.08.2024 | 14:47
Светлана: Изследвайте я за хромозоми! Треньорът: Спасете женския спорт!
След края на мача Каменова със знак "Х" показа меннието си, че противничката ѝ е всъщност е мъж

„Изследвайте я за хромозоми!“, провикна се Светлана Каменова, след като загуби по скандален начин 1/4-финала от боксовия турнир от момчето с женски паспорт Ю Тин Лин (Тайван). Накрая на мача тя дори показа с недвусмислен жест какво мисли за съперничката си.

След края на мача Каменова със знак „Х“ показа меннието си, че противничката ѝ е всъщност е мъж.

Светлана Каменова вдига въжето на Ю Тин Лин, за да слезе първа от ринга. Ироничният жест „път на дамите“ българската боксьорка направи в знак на протест след края на четвъртфинала й срещу съперника с XY хромозоми.

Наставникът на националките ни Борислав Георгиев пък се появи с плакат „Аз съм XX (жена, б.а.). Спасете женския спорт“ в микзоната. „Аз съм жена и искам да се бия с жени“, пък бе другият му надпис. Той лично ги направил, но чувствал, че това е послания от всяка бокьорка на олимпиадата.

„Ю Тин игра много мръсно. Още в първия рунд бе за официално предупреждение за удари с лакът. Държеше, правеше циркове. Тези падания за дузпа при съвсем леко придърпване. Възмутен съм от панаира, който се разигра. Те са ги набедили двете да стават шампионки и това е“, заяви Борислав Георгиев.

„Надявах се да има честни хора, които да спасят женския спорт. Като шефовете ти подкрепят някого, няма как да им се опънеш. Така е и с реферите и съдиите. Тя беше за поне пет официални предупреждения“, допълни Георгиев.

„Върнете си мача на двете от световното в Делхи и ще видите абсолютно същото. Това не играе бокс, но го бутат“, каза още той.

„Нас не ни интересува срещу кого играеме и какво има в гащите. Ние играем срещу червена каска, червен потник. Светлана е професионалист“, допълни той на въпрос дали е минавало през главата им да не излязат срещу тайванката. „За мен първите два рунда са за нас. Тогава мислехме да не излезем, като видяхме резултата, който вече бе предопределен“, допълни той.

34-годишната Каменова определено може да се чувства ощетена, тъй като по нищо не отстъпваше на съперничката си, но съдиите присъдиха 5:0 за представителката на Тайван.

Каменова бе по-агресивната състезателка и през трите рунда, докато Тин често използваше непозволени прийоми в клинча, което накъса играта и изнерви българката.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране