09.08.2024 | 12:25
ДПС към новия премиер: Искаме честни и справедливи избори!
Марката „ДПС“ е патентована още 90-та година

Нашият призив е за честни и справедливи избори. Това каза на брифинг в парламента Джевдет Чакъров от ДПС (без Пеевски и група) по повод номинацията на новия служебен премиер Горица Грънчарова – Кожарева.

С оглед на това, че от групата на автентичното ДПС нямаше как да участваме в консултациите, които се проведоха вчера при президента, бихме искали да изразим нашата позиция, посочи той. Нашият призив и вчера, и днес щеше да бъде за честни и справедливи избори, заяви Чакъров.

Това е в интерес на цялата ни общественост. Ние ще следим да няма такива обвързаности, каквито имаше предходният служебен премиер, коментира Чакъров. Надяваме се този път в интерес на всички наши граждани, в интерес на всички политически субекти, всички ние да следим и за бъдещите действия на служебния кабинет, да бъдат честни и справедливи изборите и призоваваме всички компетентни държавни институции и всички политически субекти да следим за тези действия. Бихме искали да има честни и справедливи избори, каза още той.

Марката „ДПС“ е патентована още 90-та година, още от основаването на Движението за права и свободи, каза Чакъров в отговор на въпрос за подадена заявка от 29 юли в Патентното ведомство за регистрация.

„Това са формалности, които в момента се извършват“, обясни Чакъров.

Заявка за регистрация на марка „ДПС Движение за права и свободи“ е постъпила в Патентното ведомство, показва справка на БТА на сайта на институцията. Заявлението е подадено на 29 юли, но на страницата на ведомството не е упоменато от кого.

Със заявлението за регистрация на марката е поискан патент за политическо консултиране, лобиране, организиране на политически срещи, текстилни изделия включително знамена, облекло и аксесоари, както и значки и декоративни елементи, финансови услуги, включително набиране на средства за благотворителни и политически цели, образователни и развлекателни услуги, обхващащи организиране на конференции, публикуване на книги и електронни издания.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране