13.08.2024 | 17:00
Карадайъ отново застана до Доган (снимки)
Босът на ДПС взема обратно под крилото си низвергнати кадри като Ахмед Ахмедов и Сезгин Мехмед

Бившият председател на ДПС Мустафа Карадайъ, който отстъпи поста, за да направи място на Делян Пеевски, отново е близо до почетния лидер на движението Ахмед Доган. Във Фейсбук се появи снимка, вероятно направена в резиденцията на Доган на Росенец, на която двама са се прегърнали през рамо.

На снимката присъстват още бившите членове на Централното оперативно бюро Сезгин Мехмед и Ахмед Ахмедов. Мехмед, който публикува снимката в личния си профил, отпадна от бюрото, след като Пеевски стана председател на партията и пренареди тясното партийно ръководство. Тогава беше отстранен и Ахмедов. Той беше депутат в предния парламент и започна да се дистанцира от партийния връх почти веднага, след като Карадайъ подаде оставка.

Последният направи това след местните избори през ноември м.г. Тогава от ДПС обявиха, че Доган лично ще поеме оперативното ръководство на партията. Карадайъ се оттегли и като водач на парламентарната група, като на поста го наследи Пеевски. През февруари т.г. той оглави движението, съвместно с Джевдет Чакъров. Иначе казано, оттеглянето на Карадайъ проправи пътя на Пеевски към партийния връх на ДПС.

Досега Карадайъ стоеше тихо отстрани и не се намесваше в партийната политика на ДПС. Сега обаче, след разрива между Пеевски и Доган, изглежда почетният лидер е решил да го вземе обратно под крилото си, както и други низвергнати партийци като Мехмед и Ахмедов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране