20.08.2024 | 18:40
Застреляха бизнесмен в Истанбул, заподозрените избягаха в България
По-късно те бяха заловени в Румъния

Неидентифицирани нападатели простреляха смъртоносно човек в Истанбул и избягаха в България. Други двама мъже са ранени при стрелбата. Полицията в Истанбул е започнала мащабно разследване, след като арабин от Израел е бил застрелян в колата си на 19 август. Жертвата е бизнесменът Абдулкадир Анас.

Заподозрените вече са задържани в Румъния, научи NOVA. Залавянето им е станало след съвместна работа между турските, българските и румънските власти.

Заподозрени за престъплението са трима души, съобщиха турските медии. Те пресекли българската граница в рамките на два часа и половина след стрелбата. Властите в Истанбул обявиха, че нападението било мотивирано от спор за пари.

Характерът на криминалното деяние е професионален. Използван е пистолет със заглушител, който е оставен на мястото на стрелбата. Националността на нападнатите предизвика бурни спекулации в турската преса. Коментира се дали Израел може да е замесен. „Нямаме нищо общо с политиката, ние сме израелски араби от палестински произход“, заяви бащата на убития.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране