22.08.2024 | 18:14
Киро Петков с нов гаф – сравни списъка на „Възраждане” с учителите със „Списъка на Шиндлер”
Определи го като „долнопробен език на омразата” - класическата лява опорка, която се ползва за цензура на чуждото мнение

Кирил Петков – съпредседателят на „Продължаваме промяната”, който през последните няколко години стана добре популярен с лапсусите си и откровено безсмислени изказвания, отново се изложи в мрежата. Този път поводът стана списъкът, публикуван от ПП „Възраждане”, касаещ преподавателите, които проповядват в училищата вече забранената със закон ЛГБТИ идеология.

„Списъкът на Шиндлер в България?! Няма да допуснем това! Списъкът с имена на български учители, който „Възраждане” пуснаха, е долнопробен език на омразата. Е, това е пример за политическа пропаганда в училище и използване на нашите деца като политически инструмент!“, написа Петков в личния си профил във Фейсбук.

Явно политикът, уж завършил Харвард, не е добре запознат с историческите факти. Защото ако беше, щеше да знае, че германският бизнесмен Оскар Шиндлер всъщност спасява над 1200 полски евреи по време на Втората световна война и използването на филмово заглавие в този контекст е повече от абсурдно. Важното е обаче, че в лентата на Стивън Спилбърг присъства думата “списък”, та аналогията е ясна и готова. “Абе имаше там един известен списък, дай да ползваме него за сравнение”.

Иначе в останалата част от изказването на Петков пък прозира либерал-глобализмът. Може да видим класически опорки от наръчника на крайно лявото като „език на омразата” – термин, който се ползва, за да заглуши всяко мнение, което не отговаря на „правилното”. Присъства и умишлено нагнетяване на напрежение, чрез изтъркани изрази като „да ползваш някого за политически инструмент”. В случая това касае децата – болна тема на повечето българи. Политическата пропаганда пък, за която Кирил Петков говори, е с неясно съдържание, тъй като приетият закон касае именно премахването на политическа пропаганда от училищата.

Е, политикът и пиарите му бързо осъзнаха допуснатата грешка със „Списъкът на Шиндлер” и коригираха посланието, само в първата му част. Превърна се в „Списъкът на омразата” – чудесно илюстриращ липсата на въображение. Така в едно послание от има-няма 4 изречения, думата „омраза” се съдържа цели три пъти.

„България ще остане свободна държава, а не тоталитарно гето! Българите ще останем народ и българското училище ще остане неприкосновена светиня на знанието. Фашизмът и омразата нямат място там!”, пише още Кирил Петков.

Не е лошо да говорим за фашизъм, но едва ли г-н Петков може да дефинира свободно терминът извън контекста му като опорка за лявото. Липсата на ЛГБТИ пропаганда в училищата пък съвсем спокойно може да се счита не като нещо лошо, което превръща „България в тоталитарно гето”, а обратното – това е решение, близко до здравия разум. Според Петков, чрез борбата за това тази идеология да се вплете в българското образование, явно страната ни става свободна. Доколко това е така, едва ли и самият съпредседател на ПППП може да отговори, тъй като в изказванията му обикновено няма особена свобода, а те представляват просто повторение на едни и същи мантри, спуснати отвън.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране