24.08.2024 | 14:57
Терорът не спира: Арабин намушка с нож 5 души в Германия, 3-ма са убити
Агресорът нанасял ударите с нож произволно и напосоки, като крещял "Алах е велик"

Мъж произволно нападна с нож минувачи на градския фестивал в германския град Солинген късно в петък вечерта, съобщи най-големият немски вестник „Билд“.

Според първоначална информация, има най-малко трима загинали и няколко тежко ранени. Кървавата саморазправа е започнала около 21,45 ч. местно време, всичко се е разиграло за 3-4 минути. Агресорът нанасял ударите с нож произволно и напосоки, като крещял „Алах е велик“.

Според свидетелски показания извършителят, който изглеждал като арабин, избягал от местопрестъплението. Полицията е предприела мащабни действия за издирването му. Градският празник беше отменен и полицейски хеликоптер кръжеше над отцепения район. Уличните кръстовища бяха затворени и жителите бяха помолени да останат по домовете си и да избягват центъра на града.

Както съобщава „Солинген тагеблат“, един от организаторите на фестивала казал, че спасителната служба се бори за живота на 5 души. Солинген празнува своя 650-ти рожден ден на града този уикенд с „Фестивал на разнообразието“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране