25.08.2024 | 20:26
Според репортерка на БТВ опълченците са опазили “Паметника на Шипка” от турските орди на Сюлейман паша през 1877 г.
„Ето сега виждате и чувате всичките тези пукове и от оръжия, и от черешови топчета от турските четници и от нашите. Опазили са прохода и паметника…“

Репортерка на BTV от връх Шипка днес, 147 години от Шипченската епопея: „Ето сега виждате и чувате всичките тези пукове и от оръжия, и от черешови топчета от турските четници и от нашите. Опазили са прохода и паметника…“

Ордите на Сюлейман паша са „турските четници“. Българските опълченци са „пазители на Паметника на Шипка“, който ще да е бил построен вече! Очевидно на Шипка артилерията е била от черешови топчета.

За някаква Руско-турска освободителна война – ни гък! Никакви руски воини не се мяркат на Шипка пред 147 години.

Ми за паметника била Шипченската епопея, за какво друго! А Иван Вазов нищо не подозира!Прочее, преди няколко години на връх Околчица попитаха Цв. Цветанов (имаше един такъв!) срещу кого се е сражавал Христо Ботев и Цв.Цв. отговори „срещу османските представители“! Дали пък башибозуците не са били дипломатически пратеници на Високата порта?!

И да не забравяте! Русия не е нашата освободителка, а нашата поробителка. Нашите освободители са американските рейнджъри, начело с прадядото на Камала Харис! Кога най-после ще ги пренапишат тия учебници бе!

Младата репортерка на BTV от връх Шипка днес: „Ето сега виждате и чувате всичките тези пукове и от оръжия, и от черешови топчета от турските четници и от нашите. Опазили са прохода и паметника…“, написа кинорежисьорът Максим Генчев след потреса от видяното.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране