26.08.2024 | 10:00
Нито ден без драма в БДЖ! Влак се запали до Чирпан, машинист припадна (видео)
И днес има страшни закъснения на влаковете с над четири часа

Бързият влак от Варна за Пловдив се запали в близост до гара Чирпан тази нощ.

Единият машинист е припаднал, съобщава областната дирекция на МВР Пловдив. От БДЖ допълват, че незабавно е започнало гасене с наличните пожарогасители.

На място са изпратени линейка и пожарна. Екипи огнеборци са загасили огъня в локомотива, а пътниците са били извозени с автобуси. След отстраняването на техническите проблеми движението по жп линиите е възстановено.

На 24 август се запали локомотивът на бързия влак София – Бургас, който е тръгнал следобед от столицата.  Пътници ни сигнализираха, че близо час са изчаквали на гарата в Копривщица.

Днес ще е пореден ден с потресаващи отклонения от разписанието. От пристигащите в Пловдив композиции в следващите часове по три дестинации вместо с влак пътниците се превозват с автобус, включително и от Чирпан, където тази нощ е горял влакът от Варна за Пловдив.

Нощният от София за Варна закъснява с над 4 часа и вместо в 5:35 ч. ще пристигне към 10:00 ч. Нощният от София за Бургас също се движи със закъснение от над 2 часа и вместо отдавна да е в Бургас, се очаква след 8:00 ч. В обратна посока – нощният влак от Бургас за София се движи също с огромно закъснение и вместо в 5:33 ч. да е в София, се очаква към 8:20 ч.

Запалванията и проблемите с локомотиви вече са ежедневие за БДЖ. За последно горя локомотив преди два дни – на 24 август, на бързия влак от София за Бургас. Тогава хората закъсняха отново с часове за крайната си дестинация. По чудо до този момент няма пострадали хора.

На сайта на железниците няма и една дума информация за тези инциденти. Вместо това, последното съобщение е рекламно – как БДЖ осигурили превоз на ученици за летен лагер.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране