28.08.2024 | 21:58
Защо не арестуват Марк Зъкърбърг?
И цензурирал ли е критично съдържание за ковид ваксините във Фейсбук под натиска на Байдън

Целта на живота ми е да бъда свободен и да помогна на други хора да бъдат свободни. Не давам пари за реклама на „Телеграм“, за разлика от други социални мрежи, които плащат милиони. Вече имаме над 900 милиона потребители в „Телеграм“, на ден се присъединяват 2.5 милиона нови потребители – всичко това е сила, с която трябва да се съобразяват.

Това са част от акцентите в интервюто на Павел Дуров, основател на „Вконтакте“ и „Телеграм“, пред американския журналист Тъкър Карлсън.

Още един акцент: За мен беше обидно да наричат „Вконтакте“ с името „руският Фейсбук“, тъй като имаме иновативни решения и постижения далеч преди „Фейсбук“. Ние предвидихме развитието на социалните мрежи за години напред.

И сега най-важното в това интервю на Дуров, излъчено през април:

През 2012 година за първи път получават искане от руските власти, в което се настоява „Вконтакте“ да им предоставя имената на организаторите на антиправителствени протести. Дуров отказва, искането се повтаря отново през годините и Дуров отново отказва.

В крайна сметка натискът на Кремъл принуждава Дуров да продаде своя дял на компанията „Вконтакте“ и да напусне страната, избирайки свободата – личната и на своя бъдещ бизнес.
Опитва се да развие бизнес в САЩ, където обаче е подложен на твърде силен интерес от ФБР. Стига се до опит да бъде вербуран негов ключов инженер, който чрез набор от инструменти с отворен код да предостави скрит достъп до системата на „Телеграм“.

Всичко това го принуждава да напусне и САЩ и накрая да се установи в Дубай, като е любопитен какво крие бъдещето.

Всичко това е важна предистория за изненадите на бъдещето пред Павел Дуров.

Първата изненада на бъдещето се оказа арест на Дуров на 25 август 2024 г. в Париж. Като се има предвид, че през 2021 година той получава френско гражданство по ускорена процедура, може да се стигне до извода, че Павел Дуров се е чувствал сигурен точно във Франция. Неговият арест е извършен с нелепи и неизяснени все още обвинения – иронично тези обвинения са в „отказ да сътрудничи“ за разкриване на престъпления.

Това е само претекст, разбира се – причината е именно отказът да сътрудничи и да предоставя информация на трети страни. Това, което не направиха Кремъл и Белия дом – да арестуват Дуров – това го направи Макрон в услуга на своите задкулисни господари. И то със същите обвинения, с които и Кремъл на Путин, и Белия дом на Байдън притискат Дуров за сътрудничество.

Едва ли би било приятно на Макрон, ако някой притисне Дуров да предоставя информация за личния канал на френския президент в „Телеграм“. Но да се търси базисен морален критерий в политиката е явно плод единствено на наивност.

Как ще продължи тази сага с ареста на собственика на „Телеграм“ – това можем само да предполагаме.

Сигурното е, че причините за арестуването на Павел Дуров показват защо не е арестуван Марк Зъкърбърг. Защото за разлика от руснака, Зъкърбърг е оръдие на Сорос и задкулисието. А доколкото самият Макрон е марионетка на Сорос, може да се предполага кой точно арестува Дуров.

Но да се върнем на Фейсбук. Самият собственик го казва в свое специално обръщение ден преди ареста на своя конкурент – Зъкърбърг признава, че под натиска на Белия дом на Байдън е цензурирал критично съдържание за Ковид-ваксините. Фактът на цензурата не е изненада – лично съм я изпитвал на гърба си с два напълно заличени ФБ-профила в Истанбулската битка през 2018 година. Изненада е самото признание на Зъкърбърг за принудата от Байдън да цензурира съдържание в своята социална мрежа Meta.

Интересно е също така какво това момче не признава – защото смазването на всяка критична мисъл срещу ЛГБТ движението на днешното време говори за много по-обширна цензура. Ще видим дали няма да има още признания в близко бъдеще…

И още по-интересно е напълно лишеното от логическа връзка обещание – в същото това обръщение – Зъкърбърг да не се намесва в предстоящата президентска битка в САЩ, включително и да не финансира нито една от двете страни. Какво общо има едното с другото.

Много интересно.

Особено на фона на 400 милиона долара, които той наля в кампанията на Байдън през 2020 година, буквално в дните преди изборите в ключови окръзи на ключови за крайната развръзка щати.

Зъкърбърг тича пред вятъра – ето това е изводът от признанието на този лукавец. А вятърът може да се окаже ураган – и в този случай неговото име със сигурност е Доналд Тръмп.

Ако това е така, предстои да видим разпадането на цялата отровна медийна мрежа на глобалисткото задкулисие.

През ноември ще видим какво крие бъдещето.

Александър Урумов

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране