17.09.2024 | 10:13
Кой развали празника на София? Смут за учениците, директори на училища не изпълняват заповед на кмета Терзиев
Васил Терзиев обеща да няма никакви последствия за тях, защото късно подписал децата да не учат днес

Моя е грешката, че подписах заповедта в 16 часа вчера. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ кметът на София Васил Терзиев за хаоса и негодуванието, което предизвика.

„Вчера повече родители или директори и учители написаха гневни коментари след решението му в късния следобед да обяви днешния празничен ден за неучебен, но присъствен“, коментира пък водещата Мария Цънцарова.

„Това е повод за сериозен разговор с екипа ми, тъй като една добра идея не получи най-добрата си реализация, а целта беше децата да имат неучебен, но присъствен ден, за да могат да се разходят из града, да посетят музея и да са част от събитията, да усетят София. Това, което се получи заради недобрата комуникация, бе, че в последния момент излезе заповедта. Искаме обаче да го направим традиция“, заяви градоначалникът.

„Моя е грешката, че подписах заповедта в 16 часа вчера. Трябваше да стане това още миналата седмица, за да има време за подготовка, за да е наистина празнично, а не да се озовем в ситуация, в която в последни момент да се правят планове как да протече денят“, добави той.

Православната църква почита днес светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден и столицата отбелязва своя празник.

Диян Стаматов, който е директор и общински съветник, пише, че няма да спази заповедта и ще има учебен процес, но отсъствия няма да се пишат, каза пък Цънцарова. Какво ще правите с директорите, които са объркани и не спазват заповедта?, попита тя.

Оставяме на тяхната преценка да решат какво да направят, тъй като сме ги поставили в трудна ситуация и няма да има никакви последствия за никого, заяви Терзиев.

„Смятам, че е необходимо извинение от моя страна и от тази на екипа за причиненото неудобство и че направихме по-труден деня на родителите и учителите“, добави той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране