18.09.2024 | 16:03
Доган се извинява на електората на ДПС: Сбърках за Пеевски. Простете ми!
Старите депесари Бахри Юмер и Ахмед Доган, които бяха и в партия ДОСТ на Лютви Местан, организират инициативен комитет за спасяването на Сокола

Бившите отцепници от ДПС Бахри Юмер и Ахмед Юсеин отново са с почетния председател Ахмед Доган, който от седмици е в неизвестност. В разгара на партийната война, Доган напусна бойното поле и остави Делян Пеевски спокойно да плячкосва местните структури на движението преди парламентарните избори на 27 октомври.

Юмер и Юсеин са в основата на инициативен комитет на ДПС-Доган. Двамата обикалят страната и звънят на активисти с молби за разговор. Защо? Защото искали да спасят Доган във войната му с Пеевски. Депесарите ги питали: „Добре, нали Доган предложи Пеевски за председател, нали каза, че е феномен?“ Пратениците обяснили, че го питали, а той им отговорил: „Не предполагах, че той до такава степен може да завладее някои партийни структури, както и да използва държавни институции като бухалки“. И понеже Ахмед Доган също бил човек, нормално било като има грешка, сега да има прошка и дайте сега да му помагаме.

Бившият зам.-председател на партията Гюнер Тахир разказа, че Бахри Юмер и Ахмед Юсеин са отишли дори да търсят помощ от бившия депутат Мехмед Бейтула от Шумен, който е на 91 г. „Те вече като удавници се хващат за сламка, защото не знаят към кого да се обърнат да им помогне, след като се търсят 91-годишен човек. Но той вече не е активен член на ДПС и не може да бъде на тази възраст“, коментира Тахир.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране