20.09.2024 | 11:32
КПК удари кмета на Хасковските минерални бани от ДПС-Доган (видео)
Мюмюн Искендер беше първият общински кмет в областта, който обяви, че застава зад почетният председател срещу Делян Пеевски

Акция на КПК се провежда в хасковската община Минерални бани. Извършват се обиски и претърсвания в кметския кабинет в общината и в хотела на семейството на кмета Мюмюн Искендер.

Кметът е на посещение в Турция, но вече пътува към България. Той ще коментира проверката, след като се запознае на място с причините за действията на службите.  От полицията в Хасково съобщиха, че са уведомени от МВР, че на територията на областта ще има акция, но те не участват в нея.

Мюмюн Искендер беше първият общински кмет в Хасковска област, който открито обяви, че застава зад Ахмед Доган. След това Общинският съвет на ДПС също подкрепи почетния председател.

Хотелът на семейството на Мюмюн Искендер веднъж вече беше проверяван, когато избухна скандалът с къщите за гости през лятото на 2018 г. “Призоваваме всички органи на държавата да се самосезират. Никак не е нормално в предизборна ситуация да се извършват такива репресивни действия. Ние питаме: Защо сега? В тази ситуация повече от видно е, че това се използва като предизборна бухалка”, коментира в парламента председателят на ДПС Джевдет Чакъров.

Той допълни, че от ДПС-Доган многократно са привличанието вниманието върху безпрецедентния натиск и репресии върху членове и симпатизанти на ДПС.

“Сигналите, които получаваме от страната се увеличават и се опасяваме, че това е натиск и въздействие в хода на предизборната кампания. Актовете за сплашване стават все по-брутални. След като вчера бе задържан председателят на общинския щаб на ДПС Мехмед Хамид, днес се извършва обиск в община Минерални бани и в дома на дългогодишния кмет, който заяви, че не подкрепя Делян Пеевски. Десетки служители в община Кърджали бяха освободени от длъжност”, заяви Тимур Халилов от ДПС-Доган. За ареста на Хамид няма официална информация.

Тимур Халилов: Призоваваме членовете и симпатизантите н ДПС да не се поддават на страха

Многократно привличаме вниманието на обществеността върху безпрецедентния натиск и репресии върху членове и симпатизанти на ДПС, подкрепящи Ахмед Доган, и използването на държавните институции с цел всяване на страх и психоза в обществото.

Само днес, след гласуването на оставката на личната бухалка на Делян Пеевски, председателя на КПК Антон Славчев, сме свидетели на поредната акция срещу актива на ДПС.

След като вчера бе задържан председателят на общинския предизборен щаб на ДПС Кърджали, Ахмед Моллахасан, който заяви категорична позиция срещу натиска и репресиите, прилагани от Делян Пеевски, днес се извършва обиск в Община Минерални бани и в дома на дългогодишния кмет на общината, Мюмюн Искендер, който ясно заяви, че няма да подкрепя Делян Пеевски.

Десетки служители на Общинската администрация в Кърджали бяха освободени от длъжност. Множество подобни актове на репресия в цялата страна остават извън вниманието на обществото. Въпреки натиска и репресиите, призоваваме членовете и симпатизантите да не се поддават на страха.

Чакъров каза: Бих искал да се обърна към всички институции, към държавата ни, към всички правораздавателни органи да влязат във функциите си, да изпълняват всичките си задължения, за да се спазват нормите на правовата държава. За пореден път се обръщаме към дипломатическия корпус на представителите на страните членки на Европейския съюз и на НАТО за това, което става в страната ни. Никак не е нормално в предизборната ситуация да се извършват такива репресивни действия и подходи.

Въпросът е: Защо сега? Законът трябва да бъде равен за всички, върховенството на закона трябва да бъде задължено към всеки един от нас като гражданин, но в тази ситуация, по-скоро е видно, че това е предизборна бухалка за създаване на психоза и за натиск. Да се направи преглед, така ли трябва да протича една предизборна ситуация? Това не е допустимо за страна членка в Европейския съюз и НАТО.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране