21.09.2024 | 9:48
Слави Трифонов пред фалит, затваря телевизията
Всеки месец той губи поне по 300 000 лева

Изглежда Слави Трифонов се кани да затваря телевизията си 7/8 ТВ, която създаде преди 5 години. Дългия още през зимата се е ангажирал лично да намери работа на всичките си хора, за да не остават с празни джобове, когато прекрати дейността на собствената си медия. Тази мисия вече е изпълнена и се очаква съвсем скоро телевизията му да хлопне кепенците. Очаква се шалтерът да бъде дръпнат още в първия ден от 2025 г.

Шоуменът от Учиндол, който вече от няколко години се опитва да бъде и политик, тръгна с големи амбиции да прави собствена телевизия, след като преди 5 години отказа да преподпише договора си за работа в Би Ти Ви. Само че нещата не потръгнаха добре за него.

Броени месеци след създаването на 7/8 ТВ, Слави е започнал да се оплаква пред хората си, че работи на огромна загуба. Запознати твърдят, че към днешна дата той всеки месец губи поне по 300 000 лева от това, че поддържа телевизионния си канал. Известно време се опитвал да издрапа, създавайки нови предавания с надежда да вдигне рейтинга, опита се да печели и от въвеждане на такси за достъп до телевизионното си съдържание, но положението не стана по-розово. Още след Нова година Слави е започнал да подготвя затварянето на телевизията.

Трифонов признал пред най-близките си, че финансирането на канала е сериозен проблем и на практика е опразнило банковите му сметки. За тази година той щял да потъне с над 3 млн. лева.

Понеже хората, с които работи, за него са като семейство, Трифонов не си е позволил да ги остави на произвола да съдбата и просто да хлопне кепенците. Той се е нагърбил да им намери работа, което след завръщането в Би Ти Ви на програмния директор Апостол Пенчев се оказало сравнително лесна задача. Още с назначаването му в края на миналата година, Пенчев направи стъпки към обновяване на програмата на Би Ти Ви с нови предавания на мястото на предишните. Говори се, че хората на Слави са се свързали с него и са му предложили няколко проекта, които могат да осъществят заедно. Резултат от това е риалитито „Бягство към победата“, създадено от екип на Дългия и водено от любимия му комик Краси Радков, както и музикалната викторина Коя е тази песен?, в която се труди целият „Ку-ку Бенд”. Зад кадър, естествено, също са хора на Слави.

Продуцент не е Дългия, а неговата дясна ръка – Евгени Димитров – Маестрото, който през февруари е регистрирал собствена фирма, вероятно специално за да работи спокойно с Би Ти Ви. Той обаче продължава да работи и с Трифонов. Само за Камен Воденичаров не се е намерила работа в Би Ти Ви, но той развива собствени проекти, а и вече е водещ на „Последния печели“ по БНТ.

Това едва ли са единствените предавания, които Дългия и хората му ще правят в Би Ти Ви занапред. Напролет там се очакват още две нови продукции – „Помниш ли текста“ и „Кажи честно.

До момента телевизията не е обявила официално кой ще ги продуцира, но се говори, че „Помниш ли текста?“ най-вероятно също е предложено от хора на Слави. То, както „Коя е тази песен?“, е музикална викторина. Състезателите трябва да допълват липсващи части от текстове на песни.

Нищо чудно и тях да ги свирят музикантите от „Ку-ку Бенд, а занапред програмата на телевизията да се пълни с все повече продукции, в които ще се четат имената на Евгени и близки до Трифонов телевизионери, докато собствената му телевизия окончателно спре работа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране