21.09.2024 | 17:08
Пеевски призна пред САЩ: Корупмиран съм!
Адвокатите на корпулентния олигарх предизвикват смях в залата

Адвокатите на Делян Пеевски не оспорват обвиненията в корупция по глобалния закон “Магнитски”. “От последните документи по делото на Пеевски срещу Държавния департамент на САЩ заради санкциите “Магнитски” става ясно, че адвокатите на Пеевски не оспорват констатациите на правителството на САЩ, че Пеевски е действал като корумпирано официално лице на чуждо правителство. Те оспорват друго, а именно, че към момента, когато е бил санкциониран, Пеевски вече не е бил официално правителствено лице /шеф на ДАНС/”, пишат от BIRD във Facebook.

Пеевски беше санкциониран от САЩ за сериозна корупция през юни 2021 г. заедно със свързания с него висш служител на спецслужбите Илко Желязков, както и хазартния бос Васил Божков. Обявените санкции разкриха злоупотреби на Божков, Пеевски и Желязков с публични институции с цел лична печалба и прекъснаха техния достъп и на 64 свързани с тях организации и дружества до финансовата система на САЩ.

Около година по-късно Пеевки заведе дело чрез американски адвокати срещу наложените му по глобалния закон “Магнитски” санкции. Той настоява да се забрани на държавните структури да санкционират него и фирмите му, както и да се разпореди, че административното досие по неговия случай се състои само от прессъобщения.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране