24.09.2024 | 17:13
Кой е Джипо Джипов, който бутна Антоанета Цонева в Разград?
Знакови имена от "Да, България" и ДСБ няма да водят листите на ПП-ДБ

Любопитна рокада в листата на коалицията ПП-ДБ в Разград впечатли десните фенове.  Изненадващо, от първото място в листата бе детронирана Желязната лейди на ДБ Антоанета Цонева. Тя е изместена от общинаря с екзотичното име Джипо Джипов, който на предишни избори бе втори в партийния списък.

Жителите на лудогорският град досега бяха свикнали да се радват на постоянното присъствие на колоритната Цонева по време на кампаниите, която обичаше да си говори с избирателите, че дори ги черпеше с автентично ашуре.

По-любопитното обаче е, че 37-годишният политик е син на една от най-силните фигури в някогашното СДС от времето на Иван Костов. Това е Никола Николов, станал известен като лидер на кръга „Агнешките главички” в синята партия, който се смяташе за истински сив кардинал – много от решенията на „Раковски” 134 диктуваше именно той.

Джипов-младши има впечатляващо CV – в момента е изпълнителен директор на фирма МАТ. Завършил е Природоматематическата гимназия „Ак. Н. Обрешков“ в Разград и строително инженерство в Лондон. Наред със стремителната си кариера, Джипов е баща на 3 деца.

Знакови имена на “Да, България” няма да водят листите на коалицията “Продължаваме промяната – Демократична България”, като сред отсъстващите са Ивайло Мирчев, Божидар Божанов, както и подалият оставка партиен лидер Христо Иванов.

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов също не е сред водачите на листи. На този фон “Продължаваме промяната” получава 2/3 от лидерските позиции в листите на ПП-ДБ за предстоящите избори. Партията води в 20 многомандатни избирателни района, представители на “Да, България” водят в 5, а ДСБ получава три лидерски позиции.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране