29.09.2024 | 10:37
Гордана Силяновска не се разсърди на Байдън за липсата на македонското знаме
Щастливата баба Гордана за малко да скъса ръката на дядо Джо

Сърдечен поздрав в знак на взаимно разбиране и подкрепа. Изразих възхищение от вдъхновяващите изказвания на президента Байдън и съпругата му Джил на приема за държавни глави.

Това написа на президентът на Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова за срещата си с американския президент Джо Байдън и съпругата му на срещата в ООН.

Както се вижда от снимката, Байдън е хванал за ръка Гордана Силяновска-Давкова, но от написаното не личи да е недоволна от факта, че фонът е само американското знаме. Именно липсата на знамето на РСМ привлече интереса към публикуваната снимка в социалните мрежи.

И всичко това на фона на разразилия се скандал след неофициалното посещение на македонския президент у нас, когато тя се срещна с президента Румен Радев. Липсата на македонското знаме на разговора доведе до изригването на вицепремиера на РСМ и министър на транспорта Александър Николоски.

„Домакинът нито е цивилизован, нито е пристоен, нито има уважение, затова ситуацията е такава, каквато е. По-мизерни от тях са само онези слуги у нас, които се подписаха, че македонският и българският народ имат обща история, каквато нямат“, бе част от изказването на Николоски.

Което доведе до остра реакция от българското външно министерство, откъдето категорично заявиха, че няма да влизат в „подобен неевропейски и несъвместим с доброто възпитание тон“. От МВнР допълниха, че са информирали нашите партньори „за непредизвиканите провокации, целящи включително разрушаване на диалога“ между двете държави.

1 коментар

  1. 100 бустерни дози ! каза:

    Тия НЕ ги имат за хора , даже и във великата Хамерика …

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране