03.10.2024 | 12:09
Наглост! Хората на Доган поискаха отмяна на изборите заради Джейхан Ибрямов
Джевдет Чакъров призна, че вчера е звънял да притиска Димитър Главчев, Атанас Илков и Рая Назарян

В тотално отчаяние и безизходица изпаднаха Ахмед Доган и близките му от АПС. За момента те търпят поражения на всички фронтове и вече пищят по медиите с радикална идея – президентът Румен Радев да отмени изборите.

Шокиращият призив дойде днес от двама депутати – Джевдет Чакъров и Валентин Тончев. Те присъстваха на митинг в Хасково в подкрепа на кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер, обвинен за участие в ОПГ, усвоявало евросредства от Държавен фонд „Земеделие“.

Джейхан Ибрямов има имунитет, като действащ депутат и водач на листа. Обаждах се на служебния премиер, на министъра на вътрешните работи. Никой не отговори. Обадих се на Рая Назарян. Обадих се и на президентството. Това ли е държавата. Репресии, арести. Това, което става с Джейхан Ибрямов минава всякакви граници„Отправям въпрос – какво се случва с имунитета на Джейхан Ибрямов. Това не може да е държава член на ЕС. В тази ситуация трябва да се отложат изборите заради безпрецедентната ситуация. Не може по този начин да протича предизборна кампания. Репресии, психоза, зависимости, институциите се използват избирателно“, каза още Чакъров. 

Снощи с белязани пари, получени под формата на подкуп от бизнесмен, беше арестуван Джейхан Ибрямов, мъжът на секретарката на Доган – Биршен Ибрямова. Депутатът е задържан, докато прибирал 100 бона, най-вероятно предназначени за купуване на гласове.

Хората около Ахмед Доган претърпяха истински крах и с посещението си в Турция. Три дни Чакъров и компания търсиха подкрепа от властите в южната ни съседка и се редиха на опашка пред кабинета на Ердоган за снимка. Така обаче и не получиха благословията на турската страна.

Останали без средства за купуване гласове, както и без ясна и категорична подкрепа от Турция, Доган и хората му са изпаднали в паника, че може въобще да не се доберат до 51-ото Народно събрание. Още повече че Сокола така и не смее да излезе сред хората, което допълнително разколебава избирателите му. Затова кохортата му предприема ход на отчаянието – моли Радев да отмени изборите.

Разбира се, това едва ли ще се случи. Първо, защото президентът би надхвърлил правомощията си. И второ, защото няма основание за това. Всички институции си вършат работата за предстоящия вот. Организацията при ЦИК върви според плановете, а МВР ежедневно известява за акции срещу купуването на гласове. Доказателство, че службите са амбицирани да пресекат търговията на вота е снощната акция срещу Джейхан Ибрямов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране