04.10.2024 | 12:27
Гаф! Парламентът без да иска публикува от кого е поискал подкуп Джейхан Ибрямов
Защо Мирослав Тодоров не е в ареста и как от разследван изведнъж е станал секретен сътрудник на КПК

Народното събрание публикува имената на човека, от когото кандидат-депутатът Джейхан Ибрямов е поискал подкуп. Той бе задържан в сряда вечерта, след като бе заловен с белязани пари.

Повече подробности за задържането на кандидат-депутата от Алианса за права и свободи станаха ясно от съобщение на Народното събрание, в което се посочва, че имунитетът му е свален. Допълва се, че според прокуратурата бившият депутат поискал 200 000 лв. от човек, чиито имена не са посочени, а няколко дни по-късно е получил половината от тях.

“В периода от 25 септември до 2 октомври в София (Ибрямов) поискал и приел дар, който не му се следва, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностни лица от Министерството на отбраната, във връзка със службата им”, се казва в искането на Софийската градска прокуратура.

В прессъобщението на НС имената на мъжа, от който Ибрямов е поискал подкуп са заличени по този начин:

При копиране на текста обаче имената стават видими. Тъй като това е информация, защитена по Закона за защита на личните данни, публикуваме само първото име на мъжа – Мирослав. Разпитани са множество свидетели, като имената им отново са заличени, но видни при копиране – Георги, Петър, Виктор. При разследването са използвани специални разузнавателни средства. 

Причината за искания подкуп е за оказване на влияние върху длъжности лица от Министерството на отбраната за вземане на решение, свързано със службата им. Половината от парите получил седмица по-късно – на бул. Ген. Тотлебен на паркинга на магазин Кауфланд.

В искането на прокуратурата се твърди, че престъплението е от общ характер, но с висока степен на обществена опасност, както и че има опасност Ибрямов да извърши престъпление и да повлияе на свидетели по делото.  Междувременно арестът на депутата бе удължен на 72 часа.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране