06.10.2024 | 10:41
Вежди: Луканов създаде ДПС, всички позволихме на Доган да краде и да живее в сараи
Бих направил коалиция и с дявола, ако това е полезно за хората, заяви бившият министър на културата

“Аз знам какво е ДПС, знам как се създаде ДПС и затова не съм в ДПС. ДПС е грешка на Луканов”, заяви бившият председател на Народното събрание и бивш министър на културата Вежди Рашидов в предаването “Опорни хора” на телевизия „България он еър“.

Почетният гражданин на Кърджали подчерта, че целият български народ е позволил на Доган да се случат злоупотребите и кражбите му, сараите, в които живееше, яхтите и колите, в които се возеше.

“Не е ли обидно, че си купуваме присъствието в парламента, идват бедни като лалугери и излизат от политиката като бизнесмени. Как става това в тази партия”, каза той, визирайки ДПС.

По думите му голяма част от българските турци ги е срам от това, което се случва. “Има купуване на гласове в ДПС, откъде са тези пари”, запита Рашидов. “Обидно е примитивни хора да демонстрират имане от комплекси за малоценност”, каза още той.

По думите на Рашидов не е важно кой с кого ще се коалира в бъдещото народно събрание, а да има управление в интерес на хората.

“Бих направил коалиция и с дявола, ако това е полезно за хората. Какво следва от това. Оправя ли се част от живота ни, оправя ли се нещо в него, стандартът ли ни е по-висок, хлябът ли ни е по-евтин… Това са въпросите. Ще има някакъв кабинет, сигурно ще има. И какво от това”, каза скулпторът. И обобщи: “Щастлив човек съм, че съм в ателието.”

Рашидов заговори и за предизборните програми на партиите и коалициите и даде пример с Франция.

“Знаете ли френският фермер как гласува. Френският фермер чете програми. Той има 300 крави или хиляда. И гледа коя партия му предлага най-добрата храна за неговите крави. Това му е хлябът. Отива в 7 часа, гласува и се връща, защото Париж трябва да пие мляко. Ние не четем програми, не гледаме какво ще правим, не следим програмите”, категоричен беше Вежди Рашидов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране