11.10.2024 | 17:28
Съдът не даде ход на делото за регистрацията на ДПС
Причината - жалби от Йордан Цонев, Хамид Хамид

7 молби от евентуално изключени “знакови” кадри от ДПС блокираха днес заседанието за вписване на промени в партидата на партията, предаде БНТ.

Става въпрос за делото в Търговско отделение на Софийския градски съд (то е компетентно за регистрация на партии и коалиции), където по искане на единия съпредседател Джевдет Чакъров съдът – според него – трябва да заличи Пеевски като съпредседател.. 

С решение, оповестено на 27 август, Централното оперативно бюро (ЦОБ) около Ахмед Доган изключи Делян Пеевски. Отстранени от партията и от ръководните им постове бяха и други хора от обкръжението на “феномена” – Халил Летифов, Йордан Цонев, Хамид Хамид, Станислав Анастасов, Радослав Ревански, Ертен Анисова и Искра Михайлова.

На 25 септември в Софийския градски съд (СГС) официално бе внесена молба от името на единия (съ)председател Джевдет Чакъров, с която се иска вписване на промените в обстоятелствата по партидата на политическата партия, приети от Централното оперативно бюро.

Споменатите седмина обаче – освен самия Пеевски, също искат да бъдат конституирани като страни в процеса.  Съдът обаче прецени, че описаните 7 души не може да са страна, а само “помагачи”. Затова отхвърли молбите им.

При това положение те имат право на обжалване на решението пред ВКС. Затова съдът не даде ход на делото, докато не изтече 7-дневният срок за обжалване.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране