12.10.2024 | 12:28
Борисов смята всички ни безпаметни идиоти
Васко Ухото е кмет на София заради вожда на ГЕРБ. Иначе кмет щеше да е Ваня Григорова

Г-н Борисов в Дулово:

“Чува се, че ще има разследване по Възродителния процес. Трябва да се чуе какво са правили агентите на ДС в Дулово. Внуците на тази върхушка управляват София. Внукът на ген. Терзиев е кмет на София. Върнаха се със страшна сила и изобщо не искам да спорим кое ДПС е по-добро и кое е по-лошо…”

Г-н Борисов майсторски се приплъзва в тезите на другарчето си Делян Пеевски, но явно смята всички ни за безпаметни идиоти.

Не друг, а г-н Борисов е пряк участник и силовак във Възродителния процес в качеството си на командир на батальон.

През 2005 г. г-н Борисов, вече кмет на София, хвали целите на Възродителния процес, като изказва съмнения единствено относно методите му.

“Трябваше много последователно, както в Съединените щати, първото име на новородените да бъде българско, дава се един списък, както е там, фамилиите съответно на бащите и дедите”, обясни кметът. По думите му “добър вариант” е практиката от преди 1985 г. във всички фамилии да се слагат фамилните окончания “-ов и -ев” и даде пример с “Мехмед Мехмедов и Ахмед Ахмедов”.

Разсъжденията са на г-н Борисов, ако е забравил.

Отваряйки с ужасяващо закъснение темата за ДС, трикратният премиер отваря Кутията на Пандора. Той управлява България от 2009 г., можеше отдавна да е инициирал Закон за лустрация на агентите на ДС, както съм го призовавал десетки пъти в годините назад.

Вместо това той се ослушваше по темата и дори прие за вицепремиер и военен министър на натовска България Красимир Каракачанов, лице с доказана принадлежност към комунистическия репресивен апарат.

Да споменава Васил Терзиев, наследника на ДС, също не е в негова историческа полза. Терзиев е кмет на София, защото на балотажа Бойко Борисов настоятелно призова всички гербери да гласуват за Терзиев, за да не паднела сглобката. Това май също го е забравил. Повтарям, за всички недоразбрали гербери – Васко Ухото е кмет заради Бойко Борисов. Иначе кмет щеше да е Ваня Григорова. Лидерът на ГЕРБ съзнателно подари столицата на умнокрасивите, на “Смучи София” и на ушетата. Изключително нагло е сега да се вайка.

Г-н Борисов продължава да инкасира политически актив, разграничавайки се смело от самия себе си. Така е по линия на Терзиев, така е и по линия на тъпоумните конституционни поправки, които ни вкараха в политическо безвремие и които минаха с гласовете на Борисов, Пеевски и ППДБ.

Днес Борисов се извинява, съжалявал, допуснал “глупост”…и си вярва, че и този път номерът ще мине. Да гледаме напред, пак да му се доверим, за да ни тласне към нови и нови “глупости”. Нови глупости, като сглобката, например, която пак се задава на хоризонта, макар че Борисов се скъса да ни се извинява за нея…

Да, номерът минава всеки път в последните десетилетия, понеже избирателите му очевидно страдат от хронифицирана форма на склероза или са жертва на масово обуначване от култаджийски тип.

Все едно. Заради подобна характеропатия страда цял народ. Време е инатливата секта (а по същество клиентела) да се “разомагьоса”, да прогледне за истината и да си даде сметка, че е морално и демократично след всяка политическа глупост да дойдат и политическите последствия. Под формата на оставка, разбира се.

2 коментара

  1. боко каза:

    Боко лъже като за световно. Остаря, и пак продължава

  2. Това е каза:

    самата истина, точно така си беше.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране