16.10.2024 | 9:13
Кметицата на Момчилград източва общинската хазна с фиктивни договори
Илкнур Кязим измислила схема за купуване на гласове с общински пари за АПС

Схема за купуване на гласове в Момчилград е измислила кметицата Илкнур Кязим. Тя съставила списък с нейни приближени лица, слугуващи на хората около Ахмед Доган и ги назначавала на фиктивни граждански договори, по които всеки месец постъпвали тлъсти суми от и без друго опоскания местен бюджет.

Ако вярваме на неофициалната информация в градчето въпросните лица били натоварени от оправната кметица с деликатни задачи, свързани с осигуряване на гласоподаватели за земеделската коалиция на Доган, както и за укрепване на разпадащите му се структури в общината. Илкнур Кязим си купувала верни и дисциплинирани избиратели, всеки от които трябвало да й докара между 50 и 150 гласа.

Информацията от общински служители сочи, че списъкът вече е предаден на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). Предстоят мащабни проверки на дейността на екипа на Илкнур Кязим, които ще установят броя на лицата с фиктивни граждански договори и колко годишно губи общинската хазна от толерирането на правилните партийни кадри, които се “оплаквали”, че месечните им доходи не достигали. За да се активират да работят в полза на партията на Доган и да изпълняват поръчения, те в прав текст заявили, че имат нужда от допълнително материално финансиране.

Понеже сметките на ДПС-Доган видимо са изтънели, била измислена схемата за източване на общинския бюджет. Така всеки месец пари гарантирано влизали в семействата на активисти на ДПС-Момчилград, Женско дружество на ДПС-Момчилград, Младежко ДПС – Момчилград, кметове на населени места, общински съветници и пр. Най-малката месечна сума била 500 лева, но имало и граждански договори за над 1 500 лева, негодуват местните в Момчилград.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране