18.10.2024 | 14:41
Потрес! Секретарката на Доган не знае къде се намира знаковата за ДПС „Тюркян чешма“ (видео)
Според Биршен Ибрямова, партията й провежда възпоменатления митинг за жертвите на т. нар. „възродителен процес“ край момчилградското село Кобиляне...

Пълна некомпетентност и неграмотност демонстрира секретарката на Ахмед Доган – Биршен Ибрямова по отношение на знаково събитие за движението. Дамата, която над 20 години прислужва на почетния председател на ДПС не знае къде точно се намира „Тюркян чешма“, където на 26 декември всяка година нейната партия отдава почит на най-малката жертва на т.нар. „възродителен процес“ – бебето Тюркян Хасан.

Ибрямова твърди, че е „автентична депесарка“, но очевидно никога не е присъствала на поклонението, защото не знае къде точно се намира мястото. Според нея, „Тюркян чешма“ е в село Кобиляне, което пък било в Община Момчилград…Бърза проверка на МИГNews.info показа, че такова село наистина съществува, но то е Кърджалийска община. А ежегодният възпоменателен митинг на ДПС се провежда в село Могиляне, което е в Община Кирково.

Ето и неграмотните твърдения на секретарката на Доган:

Декември месец, където при нас отбелязваме всяка година възпоменателен митинг послучай гибелта на Тюркян, тогава г-н Пеевски беше в Кърджали.., в Кобиляне…, Момчилград…“, казва тя пред Youtube канала на Генка Шикерова и Миролюба Бенатова

На 26 декември 1984-а край кирковското село Могиляне турци вдигат бунт срещу смяната на имената им. Народната милиция открива безразборна стрелба по тях. 17-месечното момиченце е сред тримата загинали – то е задушено от множеството хора. Загиналото дете е символ на борбата за човешки права и най-известната жертва на „възродителния процес“. В памет на Тюркян на мястото на протеста е издигната чешма, край която всяка година на 26 декември ДПС провежда възпоменателен митинг.

След 16-та минута

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране