22.10.2024 | 21:05
Д-р Гълъбова осъди КАТ за грешен фиш за 400 лв.
Известният психиатър е получила фиш за превишена скорост на място, на което изобщо не е била

Известният психиатър и директор на държавната психиатрична болница в Курило д-р Цветеслава Гълъбова успя да осъди МВР и Пътна полиция, за връчен й грешен електронен фиш за превишена скорост.

През лятото самата тя си разказа за пътната глоба от 400 лв., която получава. Гълъбова се сдобива с фиш за превишена скорост, като според документа е извършила нарушението в Пазарджик през януари, разказва Нова тв.  Лекарката обаче казва, че не е била в този град по това време. Фишът ѝ е връчен повече от половин година по-късно, когато я спрели за друго нарушение.

„Вече има решение на Пазарджишкия районен съд. Той отмени глобата, тъй като има фактическа грешка и шофьорът, извършил това нарушение, не е карал моята кола, а може би собствената си, която е с друг регистрационен номер”, обясни д-р Гълъбова.

Първоначално от полицията ѝ предложили да подаде заявление, с което да помоли да ѝ отменят глобата. Тя обаче отказа и отиде на съд.

„Исках да предизвикам съответните органи да преосмислят начина, по който се формират тези фишове”, заяви д-р Гълъбова. Тя с изненада научила покрай делото, че там има човешка намеса – прави се дигитално снимка, но след това човек сваля номера на колата.

Гълъбова не искала да има наказание за немърливостта на полицията спрямо нея, а настоява за промяна на цялата система на тези електронни фишове, така че да няма възможност за грешки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране