27.10.2024 | 13:16
Безпрецедентно! Турски кмет се намеси във вътрешните работи на България! (видео)
Градоначалникът на Бурса Мустафа Бозбей открито агитира българските изселници да гласуват за Алианса за права и свободи

Кметът на турския град Бурса Мустафа Бозбей се намеси открито във вътрешните работи на България. В клип, публикуван на страницата му в социалната мрежа „Фейсбук“, той открито агитира българските изселници да гласуват за „Алианс за права и свободи“ на Ахмед Доган.

Ето и скандалната агитация на турския кмет:

„Скъпи мои сънародници, които имат право на глас на българските избори. Каня ви да гласувате на общите избори, които утре ще се проведат в България. Вашите гласове са много важни, за да доведат повече членове на Алианса на правата и свободите в парламента.

Да гласуваме за Алианса на правата и свободите, за да защитим заедно нашия народ и демокрацията!

Скандалът, забъркан от турския градоначалник, е безпрецедентен за политик от такъв мащаб. Бурса е с население от над 3 млн. души и градът е с най-много избирателни секции в Турция, заедно с Истанбул.

В Бурса живеят най-много български изселници. Мустафа Бозбей е представител на опозиционната Републиканска народна партия.

Към момента служебният премиер Димитър Главчев и българското  Министерство на външните работи  мълчат за скандалната агитация на представител на турските власти, която по същество е намеса във вътрешните работи на страна – член на Европейския съюз.

Очаква се от ДПС да сезират Европейската комисия за скандалното поведение на Мустафа Бозбей.

Очаквайте подробности.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране